Kaip apsaugoti išmanųjį per išvyką į gamtą?

Vasariško siautulio sūkuryje mūsų išmaniesiems pagalbininkams kyla pavojus. Kaip apsaugoti savo išmanųjį per išvyką į gamtą?

Jei išmanusis išsprūdo iš kišenės ar net saugesnės savo buveinės, pirmiausia paprašykite draugų jums paskambinti.<br>„Omnitel“ nuotr.
Jei išmanusis išsprūdo iš kišenės ar net saugesnės savo buveinės, pirmiausia paprašykite draugų jums paskambinti.<br>„Omnitel“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2015, 6:47 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 5:12 AM

Apsauga nuo vandens

Vasara Lietuvoje būna lietinga, o daugelis savaitgalius ar atostogas mėgsta leisti prie vandens. Tad nenuostabu, kad vasarą mobilieji skęsta ar yra suliejami dvigubai dažniau: žmonės užsimiršę mėgaujasi vasarišku lietumi ar nuo karščio vaduojasi nerdami į ežerą su visais drabužiais. Deja, dažnai tuo pat metu drabužių kišenėje užsilikęs tūno ir telefonas...

Tačiau net ir tokiu atveju jausitės ramiai, jei jūsų išmanusis atsparus vandeniui arba jį esate apsaugoję specialiomis priemonėmis.

Įrenginio ekraną nuo išbandymų smūgiais, o iš dalies ir drėgme, apsaugosite „Kristall NANO Liquid“ technologijos apsauga ekranui.

Tai itin aktualu turint omenyje, kad beveik ketvirtis išmaniųjų telefonų savininkų ekraną sudaužo jau per pirmus metus. O šėliojant tokių nemalonių įvykių tikimybė tik išauga.

Uždaros kišenės

Daugybė telefonų pametama, kai iš plačiai atlapotų kišenių jie tyliai nusileidžia ant miško paklotės ar minkštos pievos. Šiuo atveju pagelbės paprastas, bet svarbus patarimas – užsisekite kišenę, kurioje laikote savo išmanųjį palydovą. 

Taip pat jokiu būdu nepatariame telefono laikyti galinėje rūbų ar krepšio kišenėje, ypač masinėse žmonių susibūrimo vietose. Čia jis – lengvas grobis ilgapirščiams.

Ką daryti pametus telefoną?

Jei išmanusis vis dėlto išsprūdo iš kišenės ar net saugesnės savo buveinės, pirmiausia paprašykite draugų jums paskambinti. Tikėtina, kad, net jeigu telefono garsas išjungtas, jūsų palydovas tamsoje apie save praneš ryškiai nušvitusiu ekranu ar vibracija.

Nepavykus telefono aptikti paprastuoju būdu, rekomenduojame jame visada naudoti įrenginio buvimo vietą pamatyti leidžiančius nustatymus bei programėles. Patiems aptikti ne tik miške ar gamtoje dingusį telefoną padės šios rekomendacijos

Universalus energijos šaltinis

Nepaisant nepailstančio technologijų progreso, net ir išmaniausius įrenginius reikia įkrauti, o tam vis dar reikalinga elektra. Tai ypač aktualu laiką leidžiant gamtoje, tad čia reiktų pasirūpinti ir papildomu energijos šaltiniu. Tam puikiai tiks įkroviklis-baterija, su kuriuo jūsų telefonui energijos nepritrūks net išvykus į ilgesnę kelionę.

Su draudimu – nors į mišką

Nuo visų čia įvardytų ir kitų negandų jus apsaugos išmaniojo telefono draudimas. Jei apdraustas įrenginys suges ar bus prarastas, jums bus atlyginta žala: jis bus suremontuotas ar pakeistas nauju. Pastebima tendencija, kad klientai draudžia nebūtinai brangiausius įrenginius – žmonės tokiu būdu linkę apsisaugoti nuo papildomų išlaidų bei rūpesčių.

Ir galiausiai – jei perskaitę šį straipsnį nuspręstumėte, kad jūsų telefonui per atostogas saugiau namuose, ten palikti jo taip pat nerekomenduojame. Juk atostogų metu įvyksta visokių netikėtumų. Deja, ne visi jų laimingi, tad išauga ir tikimybė, kad teks kviestis pagalbos, o čia jau niekas nepakeis mobiliojo telefono. Tad geriausia jį visada turėti po ranka. Tik tinkamai apsaugotą.

Patarimus parengė telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.