Kaip apsaugoti savo „LinkedIn“ paskyrą?

Dar 2012 m. vasarą buvo įsilaužta į socialinį tinklą „LinkedIn“ ir pavogti naudotojų duomenys. Nepaisant kilusio skandalo, socialinis tinklas tęsė darbą, o aistros pamažu nurimo. Dabar nežinomas programišius paskelbė parduodantis apie 117 mln. anuomet pavogtų prisijungimų vardų ir slaptažodžių.

Vienas slaptažodis visur – pavojingas įprotis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienas slaptažodis visur – pavojingas įprotis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 12:20 PM, atnaujinta May 23, 2017, 5:59 PM

Ypatingą susirūpinimą kelia tas faktas, kad parduoti pasiūlyta daug daugiau duomenų, nei skelbta prieš ketverius metus (tada pranešta apie 6 mln. paskyrų kompromitavimą – gali būti, kad įsilaužėliai nusprendė pasaugoti kitus duomenis sau).

Dabar „LinkedIn“ ir teisėsaugai reikės paprakaituoti, kad rastų pardavėją. Bet ką galime padaryti mes, kad apsaugotume savo paskyrą? Siūlome kelis patarimus:

1. Pakeiskite slaptažodį. Tiesiog dabar. Jei nesate tikri dėl naujojo derinio patikimumo, galite pasitikrinti įvairius variantus čia

2. Įjunkite dviejų faktorių atpažinimą. Apie tai, kaip tai padaryti, galima sužinoti čia

3. Jei naudojate tą patį slaptažodį įvairioms paskyroms, kuo greičiau jį pakeiskite, kad nesuteiktumėte programišiams galimybės pasiekti jūsų el. paštą, kitus soc. tinklus ir internetinius resursus. Ir šį kartą naudokite skirtingus derinius: vienas slaptažodis visur – pavojingas įprotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.