Judanti beformė masė ryja magnetus

Tai – įmagnetintas silicio gelis, į kurį įmaišyta geležies oksido miltelių.<br>Kadras iš „YouTube“
Tai – įmagnetintas silicio gelis, į kurį įmaišyta geležies oksido miltelių.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Mar 16, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:15 PM

Galbūt ji kuo nors primena milžinišką nežemiškos kilmės amebą, terorizuojančią miestelio gyventojus viename XX a. šešto dešimtmečio siaubo filme „Gniutulas“. Tačiau ši judanti beformė masė žmonių nepuola – ją domina ir masina tik magnetai. Ypač galingesni magnetai.

Ne tik domina ir masina, bet ir išjudina – jei gniutulas atsiduria netoli magneto, jis pradeda judėti jo link, o pasiekęs magnetą, jį apgaubia ir „praryja“.

Kas yra ši masė? Tai – įmagnetintas silicio gelis, į kurį įmaišyta geležies oksido miltelių. Tokiu būdu labai vaizdžiai galima pademonstruoti magnetinio lauko veikimą.

„Neseniai įsigijau gerokai galingesnių magnetų ir nusprendžiau išmėginti, kaip į juos reaguos gelis, – aiškina vaizdo medžiagos autorius Ianas Parksas. – Paaiškėjo, kad jis reaguoja kitaip. Gerokai agresyviau, atkakliau.“

Pirmoje situacijoje gniutulas dėl nusižiūrėtos aukos nepatingi išlipti iš indo. Kitoje situacijoje „tešlos“ gabalas juda magneto sienelėmis – susidaro vaizdas, kad magnetas prasmenga gniutule arba kad pastarasis praryja magnetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.