Neįtikėtina: studentai sukūrė garsu ugnį gesinantį prietaisą

Ugnis gali būti gesinama vandeniu, putomis, milteliais, net ta pačia ugnimi. O ar žinojote, kad tai įmanoma atlikti ir garsu?

Ugnį garsu gesinantį prietaisą sukūrė du inžinerijos studentai, Vietas Tranas ir Sethas Robertsonas.<br>Kadras iš „YouTube“
Ugnį garsu gesinantį prietaisą sukūrė du inžinerijos studentai, Vietas Tranas ir Sethas Robertsonas.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2015, 7:49 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:06 PM

Būtent tokį prietaisą sukūrė du inžinerijos studentai, Vietas Tranas ir Sethas Robertsonas, iš George'o Masono universiteto (Virdžinijos valstija, JAV). Aparato savikaina siekia apie 600 dolerių, o jis sveria maždaug 9 kilogramus.

Tam tikro dažnio garso bangos ugnyje atskiria deguonį nuo kuro šaltinio. Šios bangos juda pirmyn ir atgal ten, kur yra oro. To pakanka nuslopinti ugnį ir neleisti jai įsižiebti pakartotinai.

Šis išradimas gali būti panaudotas tais atvejais, kai tradiciniai ugnies gesinimo metodai yra netinkami. Pavyzdžiui, tokius aparatus būtų galima skraidinti skraidyklėmis virš degančio pastato ar net naudoti kosminiuose erdvėlaiviuose.

„Kosmose gesintuvų turinys visur pasklinda. O garso bangas galima nukreipti ir be gravitacijos“, – paaiškino S.Robertsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.