Kinijos pradinukai šią užduotį išsprendžia akimirksniu – o jūs?

Internete sparčiai plinta loginė užduotis, kuri problemų sukelia dažnam suaugusiajam, tačiau iš tiesų sprendimas yra visiškai paprastas. Tai – užduotis iš testo šešiamečiams Honkonge, kurie susiruošė eiti į pirmą klasę. Jie sprendimą turi pateikti vos per 20 sekundžių.

Kokį skaičių užstoja automobilis?
Kokį skaičių užstoja automobilis?
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 2:16 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 10:17 PM

Teste pateikiamas piešinėlis su automobilių stovėjimo aikštele, o vienoje iš sunumeruotų vietų pastatytas automobilis. Jis užstoja numerį, taigi, remiantis matomais skaičiais, reikia nurodyti, kokį skaičių užstoja mašina.

Jei negalite sugalvoti logiško atsakymo, esate ne vienas – remiantis interneto komentatorių išpažintimis, šis testas dažnam pakiša koją.

Vos užmetus akį į piešinėlį, susidaro įspūdis, kad norint pateikti teisingą atsakymą reikia kažką apskaičiuoti ar logiškai išmąstyti. Tačiau sprendimas yra kur kas paprastesnis.

Norint pateikti atsakymą, tereikia piešinėlį apversti – išsyk taps akivaizdu, kad automobilių stovėjimo vietos yra sunumeruotos nuo 86 iki 91. Taigi pastatytas automobilis užstoja skaičių 87.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.