Užsienyje gyvenantiems lietuvių mokslininkams skirtos premijos

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) paskelbė penkis lietuvių kilmės mokslininkus, gyvenančius ir dirbančius užsienyje, kuriems bus įteiktos specialios premijos.

ŠMM skirtos premijos mokslininkams bus įteiktos šių metų pabaigoje.<br>T.Bauro nuotr.
ŠMM skirtos premijos mokslininkams bus įteiktos šių metų pabaigoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2015, 11:04 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:12 PM

Šių metų mokslo premija už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir pasiekimus mokslinių tyrimų bei eksperimentinės plėtros veikloje humanitarinių ir socialinių mokslų srityse skirta Vincui Bartusevičiui, fizinių, biomedicinos, technologijos mokslų srityse – Remigijui Gaškai.

Už pastarojo dešimtmečio pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje humanitarinių ir socialinių mokslų srityse įvertintas Linas A.Bieliauskas, fizinių, biomedicinos, technologijos mokslų srityse – Darius Čeburnis.

Kęstučiui Staliūnui teko premija už 2015 metų mokslo premijos už mokslo patirties, pasiekimų sklaidą, mokslo ryšių tarp Lietuvos ir užsienio šalių plėtojimą, mokslinės, vadybinės, organizacinės patirties perdavimą ir kitus iškilius mokslinius pasiekimus.

Premijų fondą sudaro 19 tūkst. eurų. Kiekvienos premijos laureatui bus išmokėta po 3800 eurų.

Premijos mokslininkams bus įteiktos šių metų pabaigoje.

Švietimo ir mokslo ministerijos įsteigtomis premijomis siekiama skatinti užsienyje gyvenančius lietuvių kilmės mokslininkus puoselėti lietuvybę bei siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų tampresnius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, krašto lietuvių bendruomenėmis ir aktyviai dalyvautų jų veikloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.