Pirmąkart atliko neįtikėtiną operaciją: vyrui sugrąžino seksualines funkcijas

Medikai JAV pirmą kartą persodino žmogui penį kartu su kapšeliu. 14 valandų trukusi operacija atlikta amerikiečių kariui, kuris buvo sužeistas Afganistane, pirmadienį Baltimorėje pranešė Johno Hopkinso universitetas.

 14 valandų trukusi operacija atlikta amerikiečių kariui, kuris buvo sužeistas Afganistane.<br> 123RF iliustr.
 14 valandų trukusi operacija atlikta amerikiečių kariui, kuris buvo sužeistas Afganistane.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Apr 24, 2018, 2:10 PM

Tikimasi, kad transplantacija „padės beveik į normalią būklę sugrąžinti ir jauno vyro seksualines funkcijas“, sakė plastinės chirurgijos direktorius W. P. Andrew Lee. Karys paprašė anonimiškumo, tačiau pateikė trumpą raštišką pareiškimą. „Toks sužalojimas yra beprotiškas. Nėra lengva su juo susitaikyti, – teigė vyras. – Kai pabudau, pagaliau vėl pasijutau normaliai“.

Penis ir kapšelis – be sėklidžių – paimti iš mirusio donoro. Operaciją jau kovo 26-ąją atliko devynių chirurgų ir dviejų urologų komanda. Pacientas kitą savaitę turėtų būti išrašytas iš ligoninės. Tai nebuvo pirmoji varpos transplantacija pasaulyje, tačiau tai pirmasis varpos persodinimas kartu su kapšeliu.

Apie pirmąją sėkmingą vyriško lyties organo transplantaciją 2015-aisiais pranešta iš Pietų Afrikos. Dar vieno sėkmingo persodinimo atvejo 2016 metais būta JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.