„Women in Biotech“ pranešėja A. Butler: moterims dažnai reikia postūmio karjeroje

Pirmoji platforma Lietuvoje, skatinanti moterų lyderystę gyvybės mokslų sektoriuje, „Women in Biotech 2020“ pristato pirmąją pranešėją, iš keturių virtualių renginių ciklo. Rugsėjo 29 d. 16 val. Lietuvos laiku, tiesiogiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) į lietuves kreipsis vienos didžiausių produktus ir paslaugas gyvybės mokslų srityje siūlančių JAV bendrovių „Thermo Fisher Scientific“ Biomokslų divizijos prezidentė Amy Butler. Pranešėja dalinsis patirtimi ir patarimais, kaip siekti karjeros didžiulėje korporacijoje, kaip į moterį-vadovę žiūri daugiau nei 2 tūkst. darbuotojų, o pasibaigus pranešimui kartu su auditorija diskutuos apie tai, kokie stereotipai lydi lyderiaujančias moteris už Atlanto ir čia, Lietuvoje.

 „Thermo Fisher Scientific“ Biomokslų divizijos prezidentė Amy Butler.<br> Organizatorių nuotr.
 „Thermo Fisher Scientific“ Biomokslų divizijos prezidentė Amy Butler.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-23 09:56

A. Butler savo pranešimą skirs visoms Lietuvos moterims, nepaisant jų amžiaus, karjeros krypčių ar socialinės padėties, nes, pasak jos, gyvybės mokslai yra ta sritis, kuriai reikia kuo įvairesnių kompetencijų.

„Kad ir kur šiandien bebūtumėte, ar mokyklos suole, ar universiteto laboratorijoje, dirbate įmonėje, o galbūt kuriate naują startuolį, atminkite vieną: gyvybės mokslai yra visa apimanti, nuolatos auganti ir tobulėjanti sritis, kuriai reikia ne tik mokslo žinių, bet ir praktinių verslo įgūdžių, todėl kiekviena jūsų gali rasti nišą, kurioje veikti“, – sako „Thermo Fisher Scientific“ Biomokslų divizijos prezidentė A. Butler.

Jos teigimu, aktyvus įsitraukimas į biotechnologijų sritį ypač reikalingas šiuo metu, kuomet pasaulį kausto COVID-19 pandemija, todėl ir pati „Women in Biotech“ platforma yra itin savalaikė. Pagrindinis platformos organizatoriaus – Lietuvos biotechnologijų asociacijos (LBTA) – tikslas yra įkvėpti moteris tobulėti ir ieškoti galimybių gyvybės mokslų sektoriuje. Nepaisant to, kad sektoriuje dirbančių moterų skaičius yra didesnis nei vyrų, vadovaujančias pozicijas dažniau užima būtent jie.

„Pati esu moteris ir žinau, kad mums dažnai reikia postūmio, palaikymo ir galimybių suteikimo, o būtent „Women in Biotech“ platforma yra tas įrankis, kuris skatina moteris pasisemti įkvėpimo ir pradėti veikti“, – teigia A. Butler.

Pasak pranešėjos, gyvybės mokslai neturi sienų, tad jiems reikia vis daugiau talentingų žmonių visame pasaulyje, o Lietuva šioje srityje turi itin didelį potencialą. Vien „Thermo Fisher Scientific“ padalinyje Vilniuje dirba daugiau nei 730 aukštos kvalifikacijos specialistų, tarp jų – didelis skaičius profesorių ir mokslo daktarų. Čia sukurta produkcija ne tik naudojama šalies pramonėje, universitetuose, medicinos ir diagnostikos įstaigose, bet ir eksportuojama į daugybę pasaulio valstybių.

„Women in Biotech 2020“ iniciatyvos partneriai ir rėmėjai: JAV ambasada Lietuvoje, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), VšĮ „Versli Lietuva“, „Thermo Fisher Scientific“, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras.

Renginys yra nekomercinis ir nemokamas, tačiau registracija – būtina. Nuorodą registracijai galima rasti LBTA paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ arba internetiniame puslapyje winb.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.