Sukūrė technologiją, kuri išmaniajam telefonui vienu įkrovimu leis veikti ištisas savaites

IBM ir „Samsung“ pristatė naują puslaidininkių lusto dizainą, kuris, jų teigimu, gali užtikrinti Moore'o dėsnio tęstinumą, pasakoja futorologas Ray'us Hammondas. Pagal naująją architektūrą tranzistoriai į lustą įmontuoti taip, kad srovės srautai yra vertikalūs, todėl dėl didesnio lusto tankio atsiveria kelias išmaniesiems telefonams, kurie be kitų įdomių galimybių vienu įkrovimu dar ir veiktų ištisas savaites.

 IBM ir „Samsung“ pristatė naują puslaidininkių lusto dizainą, kuris, jų teigimu, gali užtikrinti Moore'o dėsnio tęstinumą.<br> IBM nuotr.
 IBM ir „Samsung“ pristatė naują puslaidininkių lusto dizainą, kuris, jų teigimu, gali užtikrinti Moore'o dėsnio tęstinumą.<br> IBM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-29 14:42, atnaujinta 2021-12-29 15:01

Gegužės mėnesį IBM pristatė puslaidininkinių lustus su mažiausiais kada nors pagamintais tranzistoriais, kurių kiekvieno plotis – vos 2 nanometrai (nm): tai yra siauriau už DNR grandinę.

Tai leido į piršto nago dydžio lustą įmontuoti 50 mlrd. tranzistorių – o savo ruožtu tai labai padidino našumą ir efektyvumą, dėl ko energijos sąnaudos sumažėjo 75 proc., palyginus su dabartiniais standartiniais lustais su 7 nm tranzistoriais.

Tradiciniuose puslaidininkiuose tranzistoriai išdėstomi lygiagrečiai, o elektros srautas teka iš vienos pusės į kitą. IBM ir „Samsung“ sukurtoje naujoje architektūroje, vadinamoje VTFET (angl. Vertical Transport Field Effect Transistors), tranzistoriai ant lusto išdėstyti vertikaliai, todėl srovė teka aukštyn ir žemyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.