Robotas grasina manikiūro salonams: jau veikia prekybos centruose, aptarnauja už patrauklią kainą

Galbūt bloga žinia manikiūro salonams: skelbiama, kad naujas robotas, pavadintas „Clockwork“, „išlaisvins“ žmones nuo brangiai kainuojančio ir daug laiko reikalaujančio nagų tvarkymo. Kaip rašo „Yahoo“, šešiose iš daugelio JAV veikiančių prekybos tinklo parduotuvių „Target“ lankytojai dabar gali pasidaryti manikiūrą parduotuvėje per mažiau nei 10 minučių – ir tik už 8 dolerius.

 JAV jau veikia robotas, kuris nagus nulakuoja vos per aštuonias minutes.<br> 123rf nuotr.
 JAV jau veikia robotas, kuris nagus nulakuoja vos per aštuonias minutes.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-02 13:24

„Pirmasis robotinis manikiūras nesustabdomiems žmonėms, – rašoma „Clockwork“ svetainėje. – Jokių klaidų. Jokio sulėtėjimo. Jokių plepalų“.

Veikliai moteriai

Visa tai skamba gana įspūdingai. Kaip praneša „Yahoo“, prietaise naudojamas dirbtinis intelektas ir 3D skenavimo technologija – taip nustatomas kliento nagų dydis ir forma, tuomet nagai nudažomi ir sukuriamas pasirinktas dizainas. Po dešimties minučių, kaip teigiama, klientas jau džiaugiasi puikiu manikiūru.

„Mūsų dirbtinis intelektas gali nustatyti kraštus 0,3 mm tikslumu ir nurodo robotui, kur yra oda, o kur – nagas, – balandį sakė bendrovės atstovas. – Tada informacija siunčiama mūsų sudėtingiems algoritmams, kurie nustato, kaip turėtų judėti teptukas, kad nagas būtų nudažytas reikiamose vietose“.

„Clockwork“ savo pagrindu skelbia idėją, kurią jie vadina „Atėne“ – „laiko stokojančia profesionale“, kuri neturi laiko užsiiminėti manikiūru.

Nagų priežiūra – milijardų dolerių vertės pramonės dalis, užtikrinanti pragyvenimą tūkstančiams žmonių. Dar 2018 m. JAV dirbo maždaug 395 600 manikiūristų ir veikė daugiau nei 56 000 individualių salonų.

Visgi, nagų priežiūra – žiauri pramonės šaka. Salonų darbuotojai susiduria su itin dideliu toksinų kiekiu, o darbo sąlygos dažnai būna siaubingos.

Žinoma, išlaisvinti visus šiuos darbuotojus iš varginančios aplinkos – nebloga mintis. Bet norint, kad robotas iš tikrųjų būtų naudingas, jis turėtų manikiūristams sukurti ir naują  tinkamą darbą, rašo „Futurism“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.