Pasaulio keliautojų bendruomenei – Lietuvos startuolio idėja

Aistra pažinti naujas vietas ir svečius kraštus vienija milijonus žmonių įvairiausiuose planetos kampeliuose, tad originalią platformą keliautojams pasiūlęs Lietuvos startuolis netruko sulaukti tarptautinio susidomėjimo. Įdarbinę pažangiąsias technologijas, jos kūrėjai keliauti kviečia ne tik paprasčiau, patogiau, išmaniau, bet ir naudingiau.

Mažosios bendrijos „Rinkos studija“ („Market P2S“) pristatyta platforma „LegeGo“ (WEB ir mobilios PWA aplikacijos versijos) keliauti bei dalytis savo įspūdžiais socialiniuose tinkluose mėgstantiems žmonėms į pagalbą siūlo dirbtinio intelekto asistentą ir planuoklį su aplikacijos prototipu.
Mažosios bendrijos „Rinkos studija“ („Market P2S“) pristatyta platforma „LegeGo“ (WEB ir mobilios PWA aplikacijos versijos) keliauti bei dalytis savo įspūdžiais socialiniuose tinkluose mėgstantiems žmonėms į pagalbą siūlo dirbtinio intelekto asistentą ir planuoklį su aplikacijos prototipu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-19 09:00

Pasitelkė dirbtinį intelektą

Mažosios bendrijos „Rinkos studija“ („Market P2S“) pristatyta platforma „LegeGo“ (WEB ir mobilios PWA aplikacijos versijos) keliauti bei dalytis savo įspūdžiais socialiniuose tinkluose mėgstantiems žmonėms į pagalbą siūlo dirbtinio intelekto asistentą ir planuoklį su aplikacijos prototipu.

Šia platforma siekiama suteikti daugybę iki šiol vienoje sistemoje nebuvusių galimybių, pavyzdžiui, informacija dalytis realiu laiku, parsisiųsti turų virtualius gidus, sukurti kelionės maršrutą, keistis atsiliepimais, matyti šalia esančias pramogas ir kita.

Be to, „LegeGo“ kūrėjų įdiegta unikali paieškos sistema leis orientuotis į individualias asmens charakteristikas bei fizinį aktyvumą, o dirbtinis intelektas su daugiakalbystės funkcija padės norimus tekstus išversti į skirtingas kalbas, taigi vaizdo įrašai turės pačius įvairiausius subtitrus, paremtus balsas–tekstas funkcija.

ES fondų finansavimą projektui „MTEP investicijos keliautojų rinkai“ užsitikrinusios „Rinkos studijos“ vadovė doc. Živilė Šimkienė neabejoja, jog tokia platforma – nišinis ir netgi revoliucinis produktas ne tik Lietuvos mastu.

Ir pramoga, ir nauda

„Kiek yra platformų, kuriose tinklaraštininkai savo kuriama medžiaga galėtų pasiekti viso pasaulio auditoriją ir iš to pilnaverčiai uždirbti? – retoriškai klausė rinkodaros ekspertė. – Tokių sprendimų, ypač globalesne prasme, iki šiol neturėjome – visi daugiau ar mažiau, pradedant pavieniais keliautojais ir baigiant turizmo sektoriaus profesionalais, kuria kas sau.“

Rinkos poreikį projekto komanda gryninosi tirdama įvairių potencialių vartotojų lūkesčius.

„Kurdami platformą atlikome apklausas, kuriose dalyvavo turizmo operatoriai, kurie kuria unikalius turus, tinklaraštininkai bei visi kiti, kurie yra tiesiog aistringi keliautojai ir kuriems patinka atrasti, kurti ir tuo dalytis su kitais“, – vardijo Ž.Šimkienė.

Lietuvių sukurtoje „LegeGo“ mainų platformoje, pašnekovės žodžiais, užsidirbti gali kiekvienas.

„Nesvarbu, kokioje vietoje keliaujate, galite sukurti turą realiu laiku, pateikti savo istorijas, įkelti šį turinį į prekyvietę ir iš to uždirbti. O tas, kuris keliauja, gali įsigyti arba visą turą, arba atskirus objektus ir susidėlioti savo maršrutą interaktyviame žemėlapyje“, – populiariai aiškino rinkodaros ekspertė.

Poreikis – nišinės vietos

Kaip sako Ž.Šimkienė, vienas didžiausių „LegeGo“ platformos išskirtinumų – ne tik patikimas, autentiškas, bet ir unikalus turinys: „Nesiorientuojame į Luvrą ar panašius objektus – mūsų atliktos apklausos taip pat patvirtino, jog keliaujantys žmonės nori lankyti nišines vietas, susidėlioti įdomesnius individualius turus“.

Neabejotinai kitas produkto išskirtinumas – autoriams kurti padedanti dirbtinio intelekto sistema. Pavyzdžiui, itin kūrėjams svarbi parinktis yra tai, jog vaizdo medžiagoje gali būti automatiškai pašalinami joje užfiksuotų žmonių veidai, arba galimybė realiu laiku pasirašyti atvaizdo viešinimo sutikimo sutartį.

Lietuvos startuolio idėja įvertinta ne tik gimtinėje, bet ir kitų pasaulio šalių keliautojų bendruomenės.

„Mus pačios atrado viešinimo agentūros, parašė 584 amerikiečių portalai, kurie norėtų mus pagarsinti, – tokio grįžtamojo ryšio nesitikėjome. Tad dabar nuosekliai judame į priekį, grynindami prototipinę versiją, kad pirmas toks globalus viešas mūsų pasirodymas būtų solidus ir tvarkingas“, – planais dalijosi pašnekovė.

Įžvelgia neribotas galimybes

Kaip pripažino „Rinkos studijos“ vadovė, platforma pagal poreikį suteikia neribotą plėtros potencialą.

„Labiausiai koncentruojamės į turinį, nes būtent to žmonėms šiuo metu labiausiai ir trūksta. Kalbant apie siūlomus įrankius kurti, mūsų autoriai taip pat sako, jog esamų jiems kol kas pakanka. Tačiau žvelgdami į perspektyvą, matome gausybę įvairių papildomų sprendimų galimybę“, – kalbėjo Ž.Šimkienė.

Tad bene didžiausiu iššūkiu platformos kūrėjams pašnekovė įvardijo pastangas suvaldyti projektą: „Teko riboti komandos kūrybiškumą, nes turime įvertinti ne tik savo norus ir ambicijas, bet ir darbo, laiko bei finansines sąnaudas“.

Projektui „MTEP investicijos keliautojų rinkai“, kuris aprėpia plačius mokslinius tyrimus, testavimą laboratorinėmis sąlygomis bei eksperimentinę plėtrą, įgyvendinti prireiks per 600 tūkst. eurų. Kaip pripažino Ž.Šimkienė, Europos regioninės plėtros fondo skirtas 400 tūkst. eurų finansavimas startuoliui neabejotinai tapo kritine paskata.

ES investicijos

Lietuvos Respublikos finansų ministerija siekia atkreipti dėmesį, kad ES fondų investicijos prisideda prie gyvenimo kokybės gerinimo, kuria esminius pokyčius ir skatina gyventojus jaustis aktyvia Europos bendruomenės dalimi. 2021–2027 m. laikotarpiu Lietuva įgyvendins investicijų už daugiau nei 7,5 mlrd. eurų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.