Vienintelės tokios kapinės pasaulyje

Kalbant apie piratus, niekas neprilygtsa Nosy Boraha salai, esančioje netoli Madagaskaro, kuri pasakoja daugybę nutikimų iš piratų pasaulio.

Nosy Boraha saloje yra vienintelės piratų kapinės pasaulyje.<br>123rf nuotr.
Nosy Boraha saloje yra vienintelės piratų kapinės pasaulyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 2:35 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:54 PM

XVII ir XVIII amžiais apie 1000 piratų šią salą vadino savo namais, įskaitant vienus nuožmiausių to meto piratų Williamą Kiddą ir Thomasą Tew. Piratams ši sala buvo ideali vieta: saugūs ir nuošalūs krantai, pakeliui buvo ne vienas prekybos kelias, dėl to piratams buvo patogu grįžti auksu perpildytais laivais iš rytų Indijos.

Kadangi saloje gyveno tiek daug piratų, o ne vienas jų ten gyveno su savo šeimomis, nenuostabu, jog ši sala dabar gali vadintis vienintelėmis pasaulyje piratų kapinėmis. Šią salą pamatyti išties verta, nepaisant ilgų valandų, kurių prireikia norint ją pasiekti. Tiesa, sala nėra miniatiūrinė, jos ilgis siekia 57 kilometrus, tačiau jos plotis – vos 10 kilometrų. Joje gyvena apie 26 tūkstančiai gyventojų. Teigiama, kad piratai netgi čia buvo įkūrę savo valstybę – Libertaliją.

Saloje regimas ne tik rojų primentantis kraštovaizdis, gražios palmės, bet ir aptrupėję piratų antkapiai. Čia taip pat galite paragauti tradicinio piratų gėrimo – romo. Tiesa, per daugelį metų ir dėl čia kylančių audrų daugumos antkapių užrašai yra nusidėvėję, todėl sunku įskaityti piratų pavardes.

Ant vieno kapo vos matomas tarsi vaiko nupieštas piešinys – kaukolė su sukryžiuotais kaulais. Kiekvienas salos gyventojas ir netgi valdžia teigia, kad šis piešinys yra autentiškas. O dėl daugybės salą gaubiančių legendų apie piratus, tuo patikėti nėra sunku.

Šaltinis: Huffingtonpost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.