Baisu, kas iš tiesų naudojama maisto reklamose

Maistas, matomas reklamose, labai retai taip pat gerai atrodo ir realybėje. Pasirodo, jog reklamose matomas maistas iš tikrųjų yra dirbtinai padaromas gražiu ir skatinančiu apetitą – bet jeigu jis atsidurtų jūsų lėkštėje, vargu ar jūs norėtumėte jo paragauti. Dauguma atvejų tai netgi nebūtų maistas. Taip, reklamose naudojama kažkiek tikro maisto, tačiau taip pat pridedama ir daug nevalgomų priedų.

123 RF iliustr.
123 RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 6:50 AM, atnaujinta Apr 22, 2017, 12:55 AM

Klijai

Tikras pienas pusryčių dribsnius paverčia nepatraukliais akiai – ir netgi nuobodžiais. Tačiau apetitą paskatina... klijai! Taip, dribsnių reklamose dažnai vietoje pieno naudojami klijai, taip pat jogurtas arba šampūnas.

Kempinės ir tamponai

Maisto reklamoje svarbu, kad karštas maistas ir atrodytų kaip karštas. Geriausias būdas tai įgyvendinti yra parodyti karštus garus. Kad nereikėtų kas kelias minutes šildyti fotografuojamo maisto, vandenyje mirkomos kempinės, medvilnės ar tamponai, po to tai kaitinama mikrobangų krosnelėje, ir galiausiai fotosesijos metu gudriai paslepiama bendroje kompozicijoje, kad nesimatytų, o garai – priešingai, būtų puikiai matomi. 

Žiebtuvėlis ir batų tepalas

Reklamoms dažniausiai mėsos gaminiai nėra verdami ar kepami – kadangi šių procesų metu jie susitraukia ir išsausėja. Taigi, tokie maisto produktai kaip kepsnys ar mėsainis yra pasvilinami žiebtuvėliu, skirtu židiniams uždegti. Vėliau kepimo žymės yra sukuriamos naudojantis specialiais žarstekliais, galiausiai viskas nublizginama batų tepalu.

Kartonas ir smeigtukai

Net ir pagražinus mėsainį aukščiau aprašytu būdu, jis vis tiek atrodytų ištižęs. Kad mėsainis laikytųsi tvirtai, jis sutvirtinamas kartono gabalėliais, dantų krapštukais ar netgi smeigtukais – kad prilaikytų mėsainio salotas, svogūnus ar kitas sudedamąsias dalis.

Automobiliniai tepalai

Gardžių avižinių paplotėlių vaizdas tiesiog priverčia tekėti seiles. Bėda tame, kad jie yra pakankamai korėti, todėl pilamas sirupas tiesiog subėga į paplotėlio vidų, tad fotografai skylutes užkaišo aerozoline pluošto apsauga. Na o sirupas neretai pakeičiamas automobiliniais tepalais.

Plaukų lakas ir dezodorantas

Vynuogės reklamose atrodo taip gražiai todėl, kad jos apipurškiamos plaukų laku arba dezodorantu.

Glicerinas

Jeigu reklamuojamas gaminys yra šaltas ar ledinis, galima lažintis, kad jis yra padengtas glicerinu. Jis padeda išgauti tą akis pamaloninantį žvilgesį, suteikti aprasojusio gaminio įvaizdį tiek alaus buteliui, tiek salotoms.

Popieriniai rankšluosčiai

Ar jums kada yra tekę pilti šokoladinį sirupą ant dubenėlyje esančio ledų kauburio? Jeigu taip, tikriausiai nusivylėte, kadangi šokoladas greičiausiai nuslydo į dubenėlio pakraščius. Fotografai šią problemą išsprendžia paprastai: jie ant ledų uždeda rankšluostinio popieriaus gabalėlius, o ant viršaus užpila šokoladinio sirupo, kuris laikosi labai gerai ir niekur nenuslysta.

Kitas maistas

Maisto reklamose dažniausiai naudojamas maistas yra bulvių košė. Jį švirkštu suleidžiama į vištieną ar kalakutieną,ir taip gerokai išpučia reikiamą dalį. Be to, bulvių košė kartais dažoma ir tada naudojama ledų reklamose. O taip pat bulvių masė naudojama pyraguose – dėl ko šie atrodo standesni.

Pincetas

Pincetas labai pagelbėja dėliojant sezamo sėklas ant mėsainio (kaip ir klijai) – taip pat makaronų reklamose: kad šie atrodytų tvarkingai išdėlioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.