Didžiuliai tuneliai – įspūdingas priešistorinių tinginių darbas

Brazilijoje yra dideli tuneliai, kuriuose laisvai telpa ir gali vaikščioti žmonės. Jie yra visiškai simetriški. Tiesą sakant, jie tokie lygūs, kad geologiniai procesai jų net negalėjo suformuoti. Šią hipotezę patvirtina ir tai, kad tunelių kraštuose matyti grandymo žymės. Tai rodo, jog šie tuneliai yra gyvų organizmų darbas.

 Šie tuneliai – gyvų organizmų darbas. <br> Heinricho Franko nuotr.
 Šie tuneliai – gyvų organizmų darbas. <br> Heinricho Franko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 9:23 AM

Mokslininkai mano, kad šie tuneliai yra milžiniškų priešistorinių tinginių (gyvūnų) ar šarvuočių darbas, atliktas prieš 8000–10000 metų. Kadaise mūsų planetoje vaikščiojo milžiniško dydžio tinginiai, kurie ilgainiui išnyko. Nepaisant to, kad šie tinginiai išnyko prieš tūkstančius metų, apie jų egzistavimą Brazilijoje primena šie tuneliai. 

Iki 2000-ųjų apie šiuos tunelius beveik niekas nežinojo. Tačiau pastebėjęs pirmąjį tunelį Novo Hamburge (Brazilija), mokslininkas Heinrichas Frankas atrado dar 1500 tokių tunelių. H.Frankas atrado tunelių, kurių ilgis siekia kelis šimtus metrų. Vienas rastas tunelis netgi turi kelis išsišakojimus, o jo ilgis siekia įspūdingus 600 metrų. Tokį tunelį turėjo kasti ne vienas ar du milžiniški sutvėrimai, o visa jų grupė. 

Mokslininkus labiausiai domina vienas klausimas: kodėl? Šie tuneliai yra žymiai didesni nei reikėtų tokio dydžio gyvūnui pasislėpti nuo blogo oro ar grėsmingų grobuonių. Kol kas mokslininkai neturi tam jokio paaiškinimo. 

Šaltinis: Discovermagazine.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.