Prabangi kiauliena: kuo girdomos kriuksės, kad jas taip pamėgo gurmanai?

Retas kuris susimąsto apie tai, kuo buvo šeriamas gyvulys, kurio mėsą mes valgome. Bet kokiu atveju, nieko naujo nesužinotume – visose fermose gyvuliai juk šeriami daugiau ar mažiau tokiais pat pašarais.

 Kiaulių ferma, įsikūrusi Šizuokos prefektūroje Japonijoje, surado naują būdą, kaip auginti kiaules – girdant jas žalia arbata.<br> 123RF nuotr.
 Kiaulių ferma, įsikūrusi Šizuokos prefektūroje Japonijoje, surado naują būdą, kaip auginti kiaules – girdant jas žalia arbata.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2018, 6:35 PM

Nors pasitaiko ir įdomių išimčių.

Kiaulių ferma, įsikūrusi Šizuokos prefektūroje Japonijoje (kuri dar žinoma kaip vietovė, kurioje auginama itin aukštos kokybės žalioji arbata), surado naują būdą, kaip auginti kiaules – girdant jas žalia arbata.

Arbatos kiaulėmis vadinami gyvuliai išpopuliarėjo tarp vartotojų – jie sako, kad šios fermos užauginamų kiaulių mėsa yra žymiai skanesnė. Šizuokos mieste įsikūrusi Kitagavos ferma, kurioje nauja technika pritaikyta 2014 metais, kiekvieną rytą duoda savo kiaulėms žalios arbatos, pagamintos iš 1 kilogramo lapų, panardintų 1 tonos vandens talpykloje.

Šiuos lapus nemokamai tiekia vietinis žaliosios arbatos gamintojas. Maždaug 50 kvadratinių metrų ploto fermoje gyvena 50 kiaulių, kur jos laikomos garduose, kuriuose yra mažiau sienų – ir šios yra dar žemesnės, nei įprasta. Dėl to kiaulėms suteikiama daugiau laisvės, šviesos ir gryno oro.

57-erių fermos savininkas Masami Kitagawa sako, kad idėja kiaules girdyti žaliąja arbata kilo, kai jis ėmė mąstyti, kaip sumažinti kiaulių sergamumo riziką – bei leisti joms atsipalaiduoti panašiai, kaip tai daro žmonės.

Vyras sako, kad ferma sulaukė teigiamų atsiliepimų iš klientų, kurie sako, ka jų tiekiama kiauliena neturi jokio nemalonaus kvapo. M. Kitagawa taip pat tikisi, kad vieną dieną bus moksliškai įrodytas jo auginamų kiaulių mėsos unikalumas.

Ši kiauliena yra tiekiama į 20 restoranų Šizuokoje ir Tokijuje, taip pat vis daugėja užklausų iš kituose miestuose esančių maitinimo įstaigų.

M. Kitagawa sako, kad nenorėtų didinti užauginamos kiaulienos kiekio – kadangi nori išlaikyti jos kokybę. Tačiau tuo pačiu vyras prasitarė, kad norėtų pristatyti apdirbtų gaminių, pagamintų iš arbatinių kiaulių mėsos.

Parengta pagla „Japan Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.