Vienas kvailiausias interneto mitų: ar galima nučiakomis žaisti stalo tenisą?

Bruce Lee – legendinis aktorius ir kovos menų meistras. Jo legenda, deja, pralenkė tikrąją aktoriaus asmenybę ir dabar apie jį sukurta daug įvairių mitų. Pavyzdžiui, ar esate matę vaizdo įrašą, kuriame B.Lee nunčiakomis žaidžia stalo tenisą? Ir ne tik žaidžia, bet dar ir atlieka įvairius triukus, ir laimi žaidimą.

 Vaizdo įrašas buvo susuktas 2008 metais ir reklamos agentūra iki šiol didžiuojasi šia idėja, nors niekada nebuvo manoma, kad žmonės pamanys, jog reklamoje tikrai vaizduojamas Bruce Lee.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Vaizdo įrašas buvo susuktas 2008 metais ir reklamos agentūra iki šiol didžiuojasi šia idėja, nors niekada nebuvo manoma, kad žmonės pamanys, jog reklamoje tikrai vaizduojamas Bruce Lee.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-05 12:42, atnaujinta 2018-07-05 12:43

Lee buvo kovos menų meistras ir aktorius. Ir nunčiakas jis tikrai valdė neprastai, o tai labai patiko kameroms. Tik stalo teniso jis su šiuo treniruočių įrankiu ir ginklu tikrai nežaidė.

Garsiame vaizdo įraše pavaizduotas B.Lee nunčiaku žaidžiantis prieš tikrą stalo teniso žaidėją. B.Lee oponentas visaip stengiasi apkvailinti Lee tiksliai smūgiuodamas rakete, tačiau aktorius tik suka nunčiakas, keičia rankas, atlieka triukus ir visą laiką tiksliai pataiko į kamuoliuką. Ir laimi vieną tašką po kito. Vaizdo įrašas internete buvo pasidalintas milijonus kartų, dažniausiai pabrėžiant B.Lee greitį ir įgūdžius, o komentaruose visada pilna Lee fanų.

Lengvatikių fanų.

Vaizdo įrašas buvo susuktas 2008 metais (B.Lee mirė 1973 metais) Kinijoje. „J. Walter Thompson“ reklamos agentūros filialas iki šiol didžiuojasi šia idėja, nors niekada nebuvo manoma, kad žmonės pamanys, jog reklamoje tikrai vaizduojamas Bruce Lee. Tai buvo tik panašus aktorius, gerai įvaldęs nunčiakas. Jis tiesiog atliko įvairius triukus, o jo kolega kitoje stalo pusėje mojavo rakete. Atėjus laikui jam tiesiog reikėdavo apsimesti, kad jis tašką pralaimėjo. Vėliau kompiuteriais į vaizdo įrašą buvo įterptas kamuoliukas ir pridėti garso efektai.

Populiarusis klipas buvo sukurtas „Nokia N96 Limited Edition“ reklamai. Tiesa, klipas tikriausiai taip ir liko populiaresnis už telefoną. Bet kodėl žmonės patikėjo tokiu akivaizdžiai netikru klipu?

Visų pirma – todėl, kad jis gerai susuktas. Efektai atrodo įtikinamai, net jei pats vaizdo įrašas savo turiniu yra taip skausmingai akivaizdžiai netikras. Vaizdo įrašas atrodo senas, o juk anksčiau gerų efektų nebuvo.

Tačiau žmonės tikriausiai patikėjo ir dėl to, kad norėjo patikėti. Juk Bruce Lee fenomenas yra toks įkvepiantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.