Dėl šuns – net ir skyrybos su antrąja puse

Ką ryžtumėtės padaryti dėl savo augintinio? Ar ryžtumėtės dėl jo ko nors atsisakyti? Pavyzdžiui, savo romantinio partnerio, jei augintiniui jis nepatinka?

 Tyrimo rezultatai parodė, kad 54 proc. šunų šeimininkų yra pasiryžę nutraukti santykius, jeigu jų šuniui nepatinka šeimininko partneris.<br> 123RF nuotr.
 Tyrimo rezultatai parodė, kad 54 proc. šunų šeimininkų yra pasiryžę nutraukti santykius, jeigu jų šuniui nepatinka šeimininko partneris.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 1:49 PM

Tyrimą, kuris vadinasi „The Truth About Dog People“ atliko internetinė svetainė Rover.com, kuri įvertino tūkstančių šunų šeimininkų atsakymus, gautus nuo 2015 iki 2017 metų.

Šie duomenys parodė, kad šunų ir jų šeimininkų santykiai išaugo nuo paprastų savininkystės santykių iki kone giminystei prilygintinų.

Tyrimo rezultatai parodė, kad 54 proc. šunų šeimininkų yra pasiryžę nutraukti santykius, jeigu jų šuniui nepatinka šeimininko partneris.

Gyvūnų gyvenimo būdo ekspertė Brandie Gonzales sako, kad jauni amerikiečiai nėra tokie šeimyniški ar linkę tapti tėvais, kaip senesnės kartos – tačiau jie rodo pranašumą santykiuose su augintiniais. Jie apipila savo šunis dėmesiu bei brangiomis dovanomis – kadangi jų šuo yra geriausias jų draugas, o jie nori būti geriausiu savo šuns draugu. Anot jos, šunų šeimininkams yra itin svarbūs jų augintinių jausmai bei gerbūvis. O tai atsispindi daugelyje sričių – nuo šuns vardo, kurį jie duoda, iki to, kuo jie šeria savo augintinį ir kaip juo rūpinasi.

Santuokos ir šeimų ekspertė Danielle Adinolfi sako, kad skyrybos dėl šunų yra vis dažnesnės. Ji pasakoja, kad žmonės vis labiau pasikliauna tuo, kaip jų šuo vertina partnerio asmenybę, ir kaip jie sutaria tarpusavyje. Tad, anot D.Adinolfi, prieš santykiams tampant itin rimtiems, porai svarbu pasikalbėti ne tik apie finansinius reikalus bei intymius santykius, bet ir apie augintinius. Tai yra tas pats, kaip prieš kuriant rimtus santykius žmonės kalbasi apie tai ar jie nori vaikų, ar ne.

Tyrėjai taip pat sužinojo, kad kas ketvirtas šuns šeimininkas į pasimatymą atsiveda savo augintinį. 65 procentai gyvūnų šeimininkų taip pat pripažino, kad jie pasidaro daugiau nuotraukų su savo augintiniu, nei su savo antrąja puse.

Taip pat paaiškėjo, kad vienas iš trijų šunų šeimininkų labai liūdi, kai jiems tenka namuose palikti savo augintinį. Ir net 47 procentai šunų šeimininkų pripažino, kad jiems labai sunku palikti savo augintinį vykstant su savo antrąja puse savaitei ar ilgesniam laikotarpiui.

Be to, net 56 procentai šunų šeimininkų grįžę namo pirmiau pasisveikina su savo augintiniais, nei su savo šeimos nariais. Tiesa, neatmestinas variantas, kad taip yra ir dėl to, kad šunys pirmieji puola pasitikti sugrįžtantį šeimininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.