Aukščiausio pasaulyje pastato gyventojai susiduria su netikėtais iššūkiais

Aukščiausio pasaulyje pastato Burj Khalifa gyventojai, išpažįstantys islamą, Ramadano metu susiduria su netikėtais iššūkiais – jie turi nutraukti savo badą vėliau nei kiti.

 Aukščiausio pasaulyje pastato Burj Khalifa gyventojai, išpažįstantys islamą, Ramadano metu susiduria su netikėtais iššūkiais – jie turi nutraukti savo badą vėliau nei kiti.<br> 123RF nuotr.
 Aukščiausio pasaulyje pastato Burj Khalifa gyventojai, išpažįstantys islamą, Ramadano metu susiduria su netikėtais iššūkiais – jie turi nutraukti savo badą vėliau nei kiti.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2019, 9:55 AM

Mat musulmonai Ramadano metu turi badauti dienos metu, tačiau jau gali valgyti, kai saulė nusileidžia ir nuskamba Maghrib malda.

Tačiau aukščiausio pasaulyje pastato Burj Khalifa 828 metrų aukštis reiškia, kad aukštai gyvenantys gyventojai vis dar mato saulę kelias minutes po to, kai ji nusileidžia visiems kitiems, esantiems ant žemės.

Dėl šios priežasties Islamo reikalų ir labdaringos veiklos departamentas išleido įsakymą, kuriuo reikalauja šio dangoraižio gyventojų nustoti ir pradėti badauti laikantis šiek tiek kitokio laiko, nei visi kiti. Aukščiau nei 150 aukšte gyvenantys turi badauti 3 minutėmis ilgiau, o 80 – 149 aukštų gyventojai turi badauti 2 minutėmis ilgiau. Pirmų 79 aukštų gyventojai turi laikytis tokių pačių taisyklių, kaip ir likę Dubajaus gyventojai.

Dr. Ahmedas Al Haddad iš Dubajaus Islamo reikalų departamento taip pat perspėja musulmonus, keliaujančius lėktuvu – kad šie neturėtų laikytis tokio paties badavimo laiko, kaip ir kiti musulmonai, o nustoti badauti tik pamačius nusileidusią saulę.

Parengta pagal arabianbusiness.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.