Kodėl JAV kino teatruose anksčiau būdavo įrengti atskiri verkimo kambariai?

Kine verkiantis vaikas – tai problema egzistuojanti nuo pat tada, kai tėvai ėmė vestis vaikus į kiną. Šiais laikais ši problema yra sprendžiama alternatyviomis programomis (pavyzdžiui, skirtomis tik vaikams su mamomis), tačiau kadaise bent jau JAV kino teatruose buvo išrastas labai paprastas sprendimo būdas – „verkimo kambarys“.

 Verkimo kambariuose vietos būdavo maždaug 5 žmonėms, kambariai turėjo didelius stiklus bei atskirą garso sistemą.
 Verkimo kambariuose vietos būdavo maždaug 5 žmonėms, kambariai turėjo didelius stiklus bei atskirą garso sistemą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 8:33 AM

Kuris kino teatras pasitelkė tokį sprendimo būdą pirmasis, nėra žinoma – tačiau pradedant praėjusio amžiaus penktuoju dešimtmečiu, daugumoje kinų buvo nedidelis, garso nepraleidžiantis kambarys ar būdelė kino salės gale, kuri leisdavo tėvams palikti ten savo triukšmaujančius vaikus, kurie iš ten galėdavo žiūrėti filmą ir tuo pačiu netrukdyti kitiems žiūrovams. Šiuose verkimo kambariuose vietos būdavo maždaug 5 žmonėms, kambariai turėjo didelius stiklus bei atskirą garso sistemą. Dažniausiai šis kambarys būdavo įrengtas kaip įprasta svetainė – tačiau dažniausiai jame būdavo ir patogumų, būdingų įprastai kino salei. Tiesa, tokie kambariai netapo šios srities standartu, tačiau kelis dešimtmečius verkimo kambariai buvo prabangos patogumai daugumoje to laiko JAV kino teatrų.

Aštuntajame dešimtmetyje verkimo kambariai pavirto į rūkymo kambarius, ložes bei kitus prabangos privalumus – dėl ko galiausiai jie išnyko. Kino teatrams tapus sudėtingesniais ir brangesniais, jų valdytojai ėmė siekti kuo efektyviau išnaudoti salių erdvę.

Per ateinančius kelis dešimtmečius ši idėja vis kur nors iškildavo ir būdavo pateikiama kaip naujovė. Netgi šiandien kai kurie JAV kino teatrų valdytojai svarsto šią idėją, siekdami susigrąžinti lankytojus į kino sales. Štai Orindžo apygardoje (Kalifornija, JAV) dar buvo likęs vienas kino teatras, kuriame dar devintajame dešimtmetyje buvo įdiegta to meto naujovių, tarp kurių buvo stadiono principu išdėstytos sėdynės.

Turint omenyje, kad triukšmingi vaikai vis dar yra kino teatrų problema ir kad kino teatrų valdytojai ieško naujų būdų kaip pritraukti lankytojus, nereikėtų stebėtis, jeigu netolimoje ateityje „verkimo kambariai“ atgims iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.