Amerikietis atsispausdino šaunamąjį ginklą

3-D spausdintuvai yra viena iš tų technologijų, kurios turėtų pakeisti mūsų gyvenimą. Internetiniame šaunamųjų ginklų forume pasirodęs pranešimas verčia manyti, kad permainos nebūtinai bus į gerąją pusę.

Atspausdintas plastikines dalis vyrukas papildė metalinėmis ir surinko veikiantį ginklą.<br>HaveBlue
Atspausdintas plastikines dalis vyrukas papildė metalinėmis ir surinko veikiantį ginklą.<br>HaveBlue
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2012, 3:59 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:11 PM

Amerikietis forumo ar15.com lankytojas pasivadinęs slapyvardžiu HaveBlue tvirtina, kad jam pavyko atsispausdinti 9 milimetrų kalibro ginklą, šiek tiek modifikuotą AR-15.

Forumo lankytojas pasakoja, kad su ginklu, kurio pagrindinės dalys yra iš jo paties atspausdinto plastiko, jau iššovė per 200 kartų. Ginklas buvo atspausdintas su senu „Stratasys” 3-D spausdintuvu, gamyba kainavo apie 286 litus (100 JAV dolerių).

HaveBlue didžiuodamasis dalijasi nuorodomis, brėžiniais ir sėkmingomis savo pasekėjų istorijomis. Nors nemažai forumo lankytojų yra nusiteikę skeptiškai ir tvirtina, kad toks ginklas netrukus tiesiog sprogs rankose, šalininkai atšauna, kad nemažai šiuolaikinių ginklų, tokių kaip „Glock“ pistoletai, vis dažniau yra papildomi tvirto plastiko dalimis, atsisakant metalo.

Tiesa, pats „HaveBlue“ pripažįsta, kad atspausdintą galingesnį nei 9 mm kalibro ginklą bijotų naudoti. 9 mm kalibro ginklai yra laikomi lengvaisiais, iš tokio pistoleto iššautos kulkos greitis gali siekti 200-300 m/s.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.