Ar norėtumėte rašyti akimis?

Neurologas iš Prancūzijos Jeanas Lorencas išrado labai netikėtą ir originalų dalyką – galimybę rašyti akimis. Gydytojo teigimu, užtenka vos kelių treniruočių, ir žmonės puikiai gali naudotis naująja technologija.

Daugiau nuotraukų (1)

itnaujienos.lt ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2012, 11:51 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:35 PM

Iš pirmo žvilgsnio, viskas veikia labai paprastai: prie žmogaus galvos prisegama kamera (pvz., prie akinių rėmelių krašto), kuri seka akies judesius, o pastaroji ekrane valdo žymeklį. Skamba šauniai, tačiau pagrindinė problema yra ta, jog akies judesiai nėra sklandūs ir pasitaiko staigių akies judesių – juos lengva pastebėti, kai žmogus žiūri pro automobilio ar troleibuso langą.

J. Lorenco sistema seka akies judesius 30 sekundžių ir vėliau duomenis siunčia į kompiuterį, kuris ignoruoja staigius akies judesius ir apdoroja medžiagą. Kai žmogus judina akis lyg kažką rašydamas, akis elgiasi taip, lyg iš tikrųjų matytų tekstą, kurį rašo.

Tokio rašymo meno tikrai reikia pasimokyti, nes nėra įprasta „matyti“ savo akies judesius, kurie dažniausiai yra nevalingi. Sistema kol kas nėra tobula, tačiau jau dabar tai yra puikus būdas neįgaliems žmonėms dar geriau komunikuoti.

Straipsnį galite rasti portale itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.