Jaunas kinas pardavė inkstą, kad nusipirktų telefoną ir kompiuterį

Kinijoje jaunas vyras organų prekeiviams pardavė vieną savo inkstą, kad galėtų nusipirkti išmanųjį telefoną ir planšetinį kompiuterį. Dėl šio incidento prieš tesimą Čendžou mieste Chunanio provincijoje stojo vienas chirurgas ir dar keturi įtariamieji, penktadienį rašo laikraštis „China Daily“, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2012, 3:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:08 AM

Jiems dėl kūno sužalojimo ir nelegalios organų prekybos gresia nuo 3 iki 10 metų kalėjimo. Teigiama, kad 18-mečio donoro Wang Shangkuno būklė dėl pernai atliktos nelegalios organo pašalinimo operacijos yra rimta.

W. Shangkunas su organų prekeiviais kontaktą užmezgė internetu ir sutiko paaukoti vieną inkstą. Vaikino motina teisme paneigė, jog jos sūnus pardavė inkstą, kad įsigytų telefoną ir kompiuterį. Jį esą organų prekeiviai „suvedžiojo“. Tada, galbūt bijodamas būti užkluptas su tiek daug pinigų, jis nusipirko išmanųjį telefoną ir planšetinį kompiuterį.

W. Shangkuno inkstas buvo parduotas už 27 tūkst. eurų (93,225 tūkst. Lt). Anot „China Daily“, pats vaikinas už organą gavo tik 2,8 tūkst. eurų (9,66 tūkst. Lt). Žiniasklaidos teigimu, dabar jis sieks 355 tūkst. eurų (1,22 mln. Lt )kompensacijos.

Anot agentūros „Xinhua“, kasmet daugiau kaip 1,5 mln. kinų prireikia transplantacijos, tačiau dėl organų trūkumo atliekama tik maždaug 10 tūkst. operacijų. Dėl didelės paklausos ir mažo donorų skaičius šalyje klesti nelegali prekyba organais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.