„Apple“ prieš „Samsung“: teismas nubaudė abi kompanijas

Seulo centrinio rajono teismas savitai išsprendė korporacijos „Apple“ ir kompanijos „Samsung“ patentų ginčą - jis nutarė nubausti abi kompanijas, skelbia AP. Teisėjai priėjo prie išvados, kad abi kompanijos pažeidė autorių teises, kopijuodamos svetimas technologijas be leidimo.

Teismo nuosprendis skelbia, kad JAV korporacija „Apple“ ir Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung „ turi sumokėti nedideles kompensacijas.<br>Reuters.
Teismo nuosprendis skelbia, kad JAV korporacija „Apple“ ir Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung „ turi sumokėti nedideles kompensacijas.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-24 15:03, atnaujinta 2018-03-17 04:29

Teismo nuosprendis skelbia, kad JAV korporacija „Apple“ ir Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung „ turi sumokėti nedideles kompensacijas. Be to, abiem kompanijoms uždrausta pardavinėti prietaisus, kurių gamyboje buvo pažeistas įstatymas.

Tarp technologijų milžinių patentų karas vyksta jau ne pirmus metus. Pirmoji teismo ieškinį 2011 m. balandį padavė JAV korporacija, tuomet ji apkaltino „Samsung“ nukopijavus įrangos dizainą. Tuo tarpu „Samsung“ padavė keletą atsakomųjų ieškinių keliose šalyse, įskaitant JAV, Vokietiją ir Australiją. „Samsung“ yra viena pagrindinių „Apple“ konkurenčių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.