„Samsung“ privalo sumokėti milijardą dolerių „Apple“ korporacijai

Technologijų milžinų - „Samsung“ ir „Apple“ - patentų karo eiga pakrypo pastarosios naudai. Kalifornijos federalinio teismo prisiekusieji penktadienį nusprendė, jog Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung“ privalo sumokėti milijardo dolerių kompensaciją JAV korporacijai „Apple“ už autorių teisių pažeidimą ir svetimų technologijų kopijavimą, skelbia CNN.

„Samsung“ išgirdo nepalankų nuosprendį.<br>„Reuters"
„Samsung“ išgirdo nepalankų nuosprendį.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2012, 10:02 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:08 AM

„Apple“ korporacija iš savo konkurento reikalavo 2,7 milijardo JAV dolerių kompensacijos, tvirtindama, kad patyrė milžiniškus nuostolius, nes „Samsung“ nukopijavo „iPad“ ir „iPhone“ dizainą.

„Samsung“, savo ruožtu, už patento pažeidimą reikalavo iš „Apple“ 519 mln. JAV dolerių.

„Tai - didžiulė „Apple“ pergalė“, - po prisiekusiųjų sprendimo suskubo pareikšti Stanfordo teisės profesorius Markas Lemley.

Tuo tarpu „Samsung“ išplatino pareiškimą, kuriame tvirtinama, kad toks sprendimas - didžiulis nuostolis Amerikos vartotojams. „Tai sumažins inovacijas ir padidins šių technologijų kainas“, - pabrėžiama pranešime.

Manoma, kad „Samsung“ apskųs teismo sprendimą.

Anot „Reuters“, jeigu šis sprendimas įsigalios, pagrindinių „Samsung“ produktų prekyba gali būti uždrausta. Be to, sunkumų gali patirti visos kompanijos, kurios parduoda išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema.

„Samsung“ ir „Apple“ kova vyksta jau ne vienerius metus. Abi bendrovės viena prieš kitą yra pradėjusios virtinę bylų tarptautiniuose teismuose dėl galimo patento pažeidimo, abiems siekiant atsirėžti kuo didesnį kąsnį išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkose.

Pirmoji teismo ieškinį 2011 m. balandį padavė JAV korporacija, tuomet ji apkaltino „Samsung“ nukopijavus įrangos dizainą. Tuo tarpu „Samsung“ padavė keletą atsakomųjų ieškinių keliose šalyse, įskaitant JAV, Vokietiją ir Australiją.

Rugpjūčio 24 dieną Seulo teismas nustatė, kad „Samsung“ pažeidė vieną „Apple“ patentą, o „Apple“ - du „Samsung“ patentus. JAV kompanijai buvo paskirta 22 tūkst. dolerių, o Pietų Korėjos - 35 tūkst. dolerių kompensacija.

Be to, Pietų Korėjoje buvo uždrausta pardavinėti „iPhone 3GS“ ir „iPhone 4“, planšetinius pirmosios ir antrosios kartos kompiuterius „iPad“ ir kai kuriuos „Samsung“ prietaisus, tarp jų išmanųjį telefoną „Galaxy S II“.  

„Samsung“ yra viena pagrindinių „Apple“ konkurenčių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.