Labiausiai nevykusių visų laikų kompiuterinių žaidimų kompiuterių dešimtukas

Turbūt pasakymas, kad jaunoji kompiuterinių žaidimų mėgėjų karta gyvena aukso amžiuje, nebūtų klaidingas. Juk vos po trijų metų skaičiuosim dvidešimtuosius „PlayStation“ sistemų metus, o prieš metus savo dešimtmetį atšventė ir „Xbox“. „Nintendo“, „Wii“... Galima vardinti ir vardinti. Pasisekusių produktų yra iš tiesų nemažai, tačiau taip pat yra ir nenusisekusių. Jūsų dėmesiui pristatome dešimt labiausiai nenusisekusių žaidimų sistemų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Bielskus

Sep 22, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:37 PM

Sega 32X (1994 m.)

„Sega Genesis“ buvo vienas iš labiausiai nusisekusių žaidimų kompiuterių. Be jų, 16 bitų pasigirti galėjo tik „Nintendo SNES“. 1994 metais „Sega“ pristatė „Genesis“ priedą „32X“, kuris leido žaisti 32 bitų žaidimus. Tačiau kompanija pati pasirašė šio produkto mirties nuosprendį. Vos po pusės metų „Sega“ išleido dar vieną 32 bitų modelį „Saturn“. Žaidimų kūrėjai nenorėjo kurti žaidimų iškarto abejoms sistemoms, todėl pasirinko „Saturn“, o „32X“ liko užmirštas.

Atari Lynx (1989 m.)

„Atari“ sukurta žaidimų sistema buvo pakankamai naujoviška. Ji pirmoji pasiūlė spalvotą LCD ekraną. Tačiau tais pačiais metais išleistas „Game Boy“ buvo perpus pigesnis. Nepaisant dizaino pakeitimų ir kainos mažinimo, „Lynx“ taip ir nepavyko pasiekti populiarumo. Parduoti vos penki milijonai „Lynx“ sistemų. Palyginimui: „Game Boy“ sulaukė daugiau kaip 100 milijonų pirkėjų.

Sega Nomad (1995 m.)

Iš pažiūros – puiki idėja. „Sega“ iš savo labiausiai nusisekusios žaidimų sistemos padarė nešiojamąją jos versiją ir pavadino ją „Nomad“. Žaidėjai galėjo žaisti visus savo pamėgtus senojo „Genesis“ žaidimus. Tam, kad pažaisti vos valandą, reikėjo net 6 AA tipo baterijų, o kompiuterio kaina buvo dukart didesnė už konkurentų „Game Boy“. Parduotas vos milijonas „Nomad“ vienetų.

Atari 5200 (1982 m.)

Modelis „5200“ buvo ankstesniojo „Atari 2600“ įpėdinis. Nepaisant didžiulės pažangos grafikoje, naujoji sistema nesusilaukė didelio dėmesio. Didžiausia klaida – naujasis modelis nebuvo pritaikytas senojo modelio žaidimams. Vos po metų išleistas adapteris situacijos neišgelbėjo, nes jau buvo per vėlu. Po mažiau nei dviejų metų pristatytas „Atari 7800“ galutinai palaidojo modelį „5200“.

Phillips CD-I (1991 m.)

„CD-I“ sukurtas kaip tikras multimedijos vienetas – juo buvo galima paleisti „CD-I“ diskus, Audio CD, CD+Graphics, Karaoke CD ir VCD. Šis produktas buvo geras CD leistuvas, tačiau tuo jo privalumai ir baigėsi. Kaina siekė 700 dolerių. Konvertuojant į šių laikų kainas, „PlayStation 3“ kainuotų dvigubai mažiau. Parduota tik apie pusė milijono vienetų.

Atari Jaguar (1993 m.)

Tai jau nepirmas „Atari“ produktas, patekęs į šį dešimtuką, turbūt visai nenuostabu, jog kompanija galiausiai pasitraukė iš žaidimų konsolių gamybos verslo. „Jaguar“ buvo pirmasis tikras 64 bitų žaidimų kompiuteris, tačiau vos metais vėliau atsiradęs „Sony PlayStation“ buvo kur kas galingesnis. Žaidimų gamintojai didesnį dėmesį skyrė „Sony“ produktui, o „Atari“ gaminys eilinį kartą liko užmirštas. Paraduota tik ketvirtadalis milijono „Jaguar“ vienetų.

The 3DO (1993 m.)

„Panasonic“ kurti pradėtas, o vėliau „Sanyo“ perimtas produktas „3DO“ turėjo ką pasiūlyti: 2 MB DRAM, 1 MB VRAM ir dvigubo greičio CD-ROM. Tačiau eilinį kartą koją pakišo kaina, kaip nemaža dalis nenusisekusių žaidimų kompiuterių, taip ir šis buvo neįkandamas eiliniam žaidimų mėgėjui.

Nintendo Virtual Boy (1995 m.)

„Virtual Boy“ yra įrodymas, kad ne viskas, prie ko „Nintendo“ prisiliečia tampa auksu. Tai turėjo būti pirmoji 3D sistema, tačiau ji visai nepavyko. Žaidžiant šiuo žaidimų kompiuteriu, nuo jo raudonos vienspalvės grafikos, greitai pradėdavo skaudėti galvą. Sistemai sukurti vos 22 žaidimai, o kompiuterių gamyba sustabdyta jau po 7 mėnesių nuo pasirodymo. Parduota mažiau nei milijonas vienetų.

Tiger Gizmondo (2005 m.)

Klausimų dėl šio produkto nesėkmės neturėtų kilti. Šis mažas „stebuklas“ turėjo dvi kainas. Įsigijus pigesniąją versija kelis kartus per dieną turėdavai matyti reklamas, kurios į sistemą patekdavo per integruotą GPRS prisijungimą. Nepamatuotai aukšta kaina ir vos 8 sukurti žaidimai. Parduota tik apie 25 tūkst. Vienetų.

Apple Pippin (1995 m.)

„Pippin“ sukonstravo „Apple“ ( iš esmės tai „McIntosh“ kompiuteris). Šią sistemą gamino „Bandai“, kuri norėji įsiterpti į žaidimų konsolių verslą. Kompiuteris buvo brangus, o žaidimus jam kūrė tik pati „Bandai“. „Pippin“ nesugebėjo įsiskverbti į rinką, kurioje jau karaliavo „PalyStation“, „Dreamcast“ ir N64, parduota vos 50 tūkst. vienetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.