„Apple“ ir „Samsung“ mūšis baigtas, pralaimėjo „obuoliukas“

Jau kurį laiką didieji informacinių technologijų buliai „Apple“ ir „Samsung“ buvo surėmę ragus, nes apgraužtojo obuolėlio atstovai didžiausius konkurentus apkaltino intelektualios nuosavybės – planšetės dizaino – vagyste. Viso pasaulio žiniasklaida klegėjo spėliodama, kas teisus, o kas meluoja.

Timui Cookui, „Apple“ vadovui, belieka pripažinti pralaimėjimą Europoje.<br>„Reuters“
Timui Cookui, „Apple“ vadovui, belieka pripažinti pralaimėjimą Europoje.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 10:40 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:25 AM

Tačiau štai išaušo teisybės valanda. Didžiojoje Britanijoje „Apple“ pralaimėjo apeliacinį skundą prieš „Samsung“. Galbūt dabar visi galės nuleisti špagas ir ramiau atsikvėpti?

Britanijos teismas paskelbė, kad nepaisant „Apple“ ir „Samsung Galaxy“ planšečių panašumo, „Samsung“ nepažeidė autorinių teisių ir „Apple“ planšetės dizaino nekopijavo. Be to, teismo atstovai gana drąsiai įvertino, kad „Samsung“ gaminiai „nėra pakankamai geri“, nes jiems trūksta „Apple“ paprastumo.

BBC pranešė, kad šis teismo sprendimas įpareigojo „Apple“ vietinėje žiniasklaidoje paskelbti reklamas, kuriose pripažįstama, jog „Samsung“ nepažeidė intelektinės nuosavybės įstatymų. Tokia bausme siekiama atkurti gerą „Samsung“ vardą.

Teismo sprendimas galioja visoje Europoje, todėl ginčas tarp įmonių netrukus turėtų nuslūgti.

Išgirdę palankų teismo sprendimą „Samsung“ atstovai šmaikštavo: „Mes vis dar tikime, kad „Apple“ nebuvo pirma įmonė, sukūrusi stačiakampio apvalintais kampais formos planšetės dizainą.“

„Apple“ šį teismo sprendimą komentuoti atsisakė.

„Tikiuosi, kad tai bus istorijos pabaiga. Visada lieka galimybė kreiptis į Aukščiausiąjį teismą, bet kol kas „Apple“ neparodė net menkiausio noro taip elgtis, – naujienų agentūrai „Reuters“ komentavo intelektualios nuosavybės advokatų firmos bendraturtis Darrenas Smuthas. – Šiuo sprendimu planšečių dizaino istorijoje turėtų būti padėtas taškas.“

Straipsnis iš portalo itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.