Paryžiuje „Windows 8” pristatyti šiuolaikinio meno kalba

Specialiai lrytas.lt, Paryžius

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Oct 26, 2012, 9:09 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:55 PM

Akivaizdu, kad kompanija „Microsoft“ pasistengė, kad jų naujas produktas dienos šviesą išvystų stilingai. Į Paryžiuje vykusį pasaulinį „Windows 8” pristatymą, ketvirtadienį šiuolaikinio meno galerijoje Tokijo rūmuose rinkosi ne tik informacinių technologijų specialistai, tačiau ir meno, muzikos, mados mėgėjai bei linksmo ir nenuobodaus gyvenimo būdo šalininkai.

Čia duris atvėrė specialiai šiai progai atidaryta „Windows 8” kūrybiškumo galerija, kurioje savo darbus pristatė daugiau nei 30 skirtingus žanrus atstovaujančių menininkų, tarp kurių dailininkai, grafinio dizaino specialistai, architektai, vizualiųjų menų atstovai, interjero dizaineriai, dainininkai, didžėjai, kulinarai ir daugelis kitų.

Kiekvienas jų turėjo galimybę išbandyti naujosios operacinės sistemos privalumus ir naudojantis specialiomis programėlėmis sukurti dar iki šiol nematytą instaliaciją ar video projekciją.

Originalios ir netikėtos menininkų idėjos skelbė viena – neįgyvendinamų dalykų nėra. Kiekviena mintis gali virsti kūnu, tam nėra jokių techninių apribojimu. Įdomūs, o kartais net kvapą gniaužiantys darbai nustebino net ir daug mačiusius. Čia buvo galima išvysti visko: elektroniniu būdu modifikuotus 16 a. paveikslus, nusifotografuoti netikėtais rakursais, naudojant tik liečiamą ekraną sukurti trimatę vandens, šviesų ir muzikos sintezę, paragauti neįprastų skonių profesionalių kulinarų paruoštų šedevrų ar pažiūrėti, kaip į stiklinį butelį įspraudžiamas stiklinis Eifelio bokštas.

Visi galerijos atidarymo svečiai galėjo asmeniškai savo rankomis išbandyti, kaip veikia kiekvienas ekspozicijoje pristatytas darbas. Bene labiausiai visus džiugino tai, kad per kelias minutes pagamintas „kūrinys“ galėjo akimirksniu atsidurti interneto plotmėje, jį buvo galima atsispausdinti ar nusiųsti draugui elektroniniu paštu.

Didžioji dalis galerijoje dalyvaujančių menininkų – prancūzai, atvykę iš įvairiausių šalies miestų. Daugelis jų teigė, kad darbas su „Windows 8” jiems buvo nauja ir įdomi patirtis, padėjusi kūrybiškiau pažvelgti į daugelį dalykų.

Bene labiausiai laukiamu vakaro pasirodymu tapo didžėjų kolektyvo „C2C” paruošta programa. Keturi Prancūzijoje itin mėgstami jauni vaikinai scenoje užkūrė tikrą pirtį. Įprastus didžėjų pultus jie pakeitė į pultus liečiamu ekranu. Smagi eksperimentinė muzika kone visus susirinkusius privertė ir pajudinti kojas.

Tokijo rūmai „Windows 8” pristatymui pasirinkti ne šiaip sau. Paryžius jau daugelį metų nešioja stilingo ir patrauklaus miesto etiketę, jis vadinamas viena iš didžiųjų Europos madų sostinių. Tuo tarpu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų nenaudotos milžiniško pastato, kuriame ir vyko visas veiksmas, dalys po renovacijos vėl atgijo – šiandien Tokijo rūmai yra laikomi didžiausiu šiuolaikinio meno centru visoje Europoje. Keturi ekspozicijoms skirti pastato aukštai užima net 22 tūkst. kvadratinių metrų.

Sprendimas būtent čia surengti neįprastą, naujosiomis technologijomis paremtą, galeriją „Microsoft“ atstovams pasirodė geriausias. Taip jie norėjo pabrėžti, jog „Windows 8” – didelė, galinga, daug apimanti ir tuo pačiu – stilinga ir vartotojui patraukti operacinė sistema, o ar ji patogi ir priimtina belieka spręsti konkrečiam vartotojui.

Visi, norintys apžiūrėti „Windows“ kūrybiškumo galeriją, tai galės padaryti atvykę į Tokijo rūmus Paryžiuje nuo spalio 27 iki lapkričio 11 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas