Internetu daugiausia piknaudžiauja Estijos vaikai

Remiantis naujo tyrimo, atlikto bendradarbiaujant su Tartu universiteto tyrėjais, rezultatais, Estijos vaikai internetu piktnaudžiauja daugiausiai tarp bendraamžių Europoje.

Daugiau nuotraukų (1)

LETA-ELTA ir lrytas inf.

2012-11-19 14:51, atnaujinta 2018-03-15 07:41

Siekta ištirti 11-16 metų amžiaus vaikų Europoje perdėtą naudojimąsi internetu.

49 proc. Estijos vaikų sau priskyrė bent vieną bruožą, būdingą besaikiam naudojimuisi internetu. Italijoje šis rodiklis siekė 17 proc., o Europos vidurkis buvo 28 proc.

Remiantis tyrimo išvadomis, Estijoje vis dėlto nėra vaikų, kurie sau priskirtų visus penkis piktnaudžiavimui internetu būdingus bruožus.

„Estiją pirmą vietą sąraše užėmė daugiausia todėl, kad 30 proc. apklaustų vaikų sakė, kad jie internete naršė net tada, kai jiems tai buvo neįdomu. Tai galėjo lemti alternatyvios veiklos ar pomėgių stygius. Tuo tarpu kas penktas vaikas sakė, kad nesėkmingai bandė internete naršyti mažiau“, - teigė universiteto atstovė Veronika Kalmus.

Atliekant tyrimą stengtasi išsiaiškinti vaikų Europoje naudojimosi internetu ypatybes. Pavyzdžiui, ar vaikai dėl interneto nepadaro namų darbų, mažiau bendrauja su šeima ir draugais, nesėkmingai bando internete naršyti mažiau, ar jame naršo net tada, kai jiems tai neįdomu ir ar dėl interneto nevalgo ar nemiega.

Remiantis tyrimo išvadomis, Europos vaikų naudojimasis internetu yra tinkamas, o tai, kad vaikai daug laiko praleidžia internete, nebūtinai reiškia, kad jie turi problemų su interneto naudojimusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?