2012 metų Lietuvos interneto pažibos

2012 metai buvo kupini įvykių ne tik realiame, bet ir virtualiame pasaulyje. Interneto gyventojai visus metus kūrė vaizdo įrašus, fotografijas, kompiuterinius žaidimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2012, 9:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:38 AM

Septynis populiariausius iš jų - pradedant jauna atlikėja iš Šiaulių ir baigiant turbūt garsiausiu Lietuvos jaunikiu Jonu - pateikiame ir portalo lrytas.lt skaitytojams. 

Beje, vienas šio sąrašo žmogus greičiausiai taip niekada ir nesužinos, kad į jį pateko - JAV gyvenanti atlikėja Estelle Z lietuviško interneto žvaigžde tapo uždainavusi lietuviškai, nors mūsų kalbos net nesupranta. 

GJan

Metų muzikos atradimu Lietuvoje vadinama septyniolikmetė šiaulietė Greta, prisistatanti GJan pseudonimu, savo „YouTube“ kanale skaičiuoja jau trečiąjį milijoną vaizdo įrašų peržiūrų.

Prieš mažiau nei metus pradėjusi kelti savo pačios filmuotus vaizdo įrašus, kuriuose atliko gerai žinomų dainų perdirbinius, mergina buvo kaipmat pastebėta muzikos profesionalų ir balandį pasirodė jos pirmasis profesionalus vaizdo įrašas dainai „Not Afraid“.

Dainą liaupsinti netrukus pradėjo ir tautiečiai ir užsieniečiai, tad nieko nuostabaus, jog šiandien vaizdo įrašas yra peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų. Vos prieš porą savaičių pasirodė ir antrasis įrašas dainai „Tatoo“. Panašu, kad jis savo pirmtakui populiarumu taip pat nenusileis, nes yra peržiūrėtas jau beveik pusę milijono kartų. Belieka tik laukti kada ši mergina pasirodys didžiojoje scenoje ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Creme Brulee

Sugriuvus bankui „Snoras“ išaušo „Creme Brulee“ pasivadinusios kūrybinės grupės valanda. Startavę su visą „tiesą“ apie „Snorą“ atskleidžiančiu vaizdo įrašu, vėliau jie bandė paaiškinti iš ko susideda kišenes plėšančios šildymo kainos Vilniuje ar kaip sudaromas Vilniaus biudžetas.

Šmaikščiai ir profesionaliai sukurtus vaizdo įrašus greitai pamėgo žiūrovai ir šiandien „Creme Brulee“ kanalas „YouTube“ sistemoje turi jau daugiau nei tūkstantį prenumeratorių, o jų vaizdo įrašai peržiūrėti beveik pusę milijono kartų.

Tupikas

Tupikas neabejotinai yra garsiausias 2012 metų lietuviškas „mėmas“. Patalpinęs savo nuotrauką populiariame lietuviškame socialiniame tinkle one.lt vaikinas su sportine apranga, padabinta trimis juostelėmis, greitai tapo visos Lietuvos internautų pajuokos objektu. Dėl savo gebėjimų pozuoti nuotraukoms netrukus jis buvo pramintas Tupiku, o šiandien „Google“ paieškos sistemoje ir „Facebook‘e“ galima rasti šimtus originalios nuotraukos perdirbinių.

Pistonai

Senų filmų kadrai ir profesionalūs įgarsintojai – štai ko reikėjo lietuvių tautai, kad ji vėl nusišypsotų. „Pistonai“ pasivadinusi kūrybinė grupė lietuviams save pristatė kovo mėnesį.

Žmonės greitai pastebėjo, kad šmaikščiai senus filmus įgarsinančių asmenų balsai nėra vien mėgėjiški, tačiau iki šiol niekas taip ir nežino kas iš tiesų sudaro „Pistonų“ komandą, nors balsai visiems ir atrodo gerai žinomi. Šiuo metu 11 „Pistonų“ serijų iš 25 susilaukė jau daugiau nei milijono peržiūrų, o jų „YouTube“ kanalas turi 4,5 tūkstančio prenumeratorių.

Estelle Z

Estelle vardas jums turbūt nieko nesako. Taip, šio vardo savininkė nėra lietuvė, tačiau negalėjome jos neįtraukti į sąrašą po to, kai sausio mėnesį ji į „YouTube“ sistemą įkėlė vaizdo klipą, žaibiškai išpopuliarėjusį tarp lietuvių.

Tame vaizdo įraše ji perdainavo atlikėjos Wika dainą „Lietuva“, kaip ji sakė – kalba, kurios niekas greičiausiai nesupras. Lietuviai suprato ir Estelle netgi pradėjo laikyti didesne Lietuvos patriote nei daugumą kitų tautiečių.

Tiesa, Amerikoje gyvenanti azijietiškų bruožų paauglė pripažino nesupratusi nė žodelio iš savo atliktos dainos, tačiau liko dėkinga ir maloniai nustebinta gausybei teigiamai atsiliepusių interneto komentatorių. Iki tol tik keletą kanalo prenumeratorių turėjusi mergina po savo publikuoti vaizdo įrašo prenumeratorius pradėjo skaičiuoti šimtais. Žinoma, dauguma jų buvo lietuviai.

Androidas Kubilinatorius

Sausio mėnesį lietuvišką internetą sudrebino ir dar vienas, tiesa, virtualus veikėjas. Juo tapo gerai žinomo politiko Andriaus Kubiliaus internetinė versija – Androidas Kubilinatorius, kuriam kompiuteriniame žaidime buvo pavesta misija sunaikinti Lietuvos ekonomiką.

Žaidime reikia šaudyti į artėjančius Kubilinatorius, tad nieko nuostabaus, jog netrukus Lietuvoje kilo didžiulis skandalas ir jauną žaidimo kūrėją, kuris savo kūriniu pirmiausia pasidalino su uzdarbis.lt bendruomenės nariais, o šių paragintas paleido žaidimą į platųjį pasaulį, pradėjo medžioti žiniasklaidos priemonės.

Laimei, Andrius Kubilius žaidimą priėmė kaip gerą pokštą ir pripažino, kad netgi jo žmona vakarais pašaudo į Kubilinatorius.

Jaunikis Jonas

Turbūt daug apie šį veikėją pasakoti nereikia. Kai kuriems jis jau įkyrėjęs iki gyvo kaulo, o kiti vis dar kuria apie jį „mėmus“.

Kad ir kaip bebūtų, tačiau jis savo padarė – išgarsėjo. Per vieną televizijos laidą pasirodęs žmonos ieškantis Jonas netrukus tapo tikru pajuokos objektu internete, o jo kartojamą frazę „Teip“ turbūt jau būtų galima įtraukti į lietuvių kalbos žodyną. 

www.itnaujienos.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?