Britanijoje 13 tūkstančių šeimų iki šiol naudoja nespalvotus televizorius

Daugiau nei 13 tūkst. namų ūkių Didžiojoje Britanijoje vis dar naudoja nespalvotai rodančius televizorius. Tokios išvados gautos atsižvelgus į TV licencijas išduodančios institucijos sukauptus duomenis.

Lietuviai kuo skubiau atsikrato kiek senesnių televizorių, o 13 tūkstančių britų šeimų iki šiol mėgaujasi nespalvota televizija.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Lietuviai kuo skubiau atsikrato kiek senesnių televizorių, o 13 tūkstančių britų šeimų iki šiol mėgaujasi nespalvota televizija.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 3:29 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:22 PM

Nors licencijų įsigijusių asmenų vis dar yra, pastaraisiais metais šis skaičius vis mažėjo, o iki šių metų pradžios iš 212 tūkst. galiojančių licencijų, liko tik kiek daugiau nei 13 tūkst.

Šiuo metu Londono gyventojai turi įsigiję didžiausią skaičių licencijų, kiek mažiau jų yra Birmingeme ir Mančesteryje.

Televizijos licencijcas išduodančios įmonės atstovas Stephenas Farmeris teigė, kad šiomis dienomis, kai daugelis naudojasi naujomis technologijomis ir internetu, džiugu matyti, kad vis dar yra žmonių, kurie mėgiamas televizijos programas žiūri nespalvotai.

Televizijos ir radijo technologijų atstovas ir istorikas Johnas Trenouth mano, kad tokį žmonių pasirinkimą įtakoja brangi skaitmeninei televizijai skirtų licencijų kaina. Šiuo metu licencija skirta nespalvotiems televizoriams kainuoja 49 svarus, spalvotai televizijai skirta - 145 svarus. Tad toks gyventojų pasirinkimas nėra nepaaiškinamas.

Nors kaina ir įtakoja pasirinkimą, pašnekovas pridūrė, kad Didžioji Britanija visuomet buvo ta šalis, kuri mielai rinkosi nespalvotą vaizdą ir nenorėjo išmesti seno, bet veikiančio televizoriaus arba kolekcionuoti neveikiančius.

itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.