Jauni prancūzai socialiniuose tinkluose vengia boso

Jauni prancūzai atsargūs. Socialiniuose tinkluose megzdami pažintis jie tik išimtiniais atvejais kaip draugą patvirtina savo viršininką.

Jauni prancūzai baiminasi, kad iš įrašų „Facebook” sienoje viršininkai sužinos pavaldinių paslaptis ar perskaitys kad ir nekaltus paburbėjimus apie įmonę, kurioje dirba.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Jauni prancūzai baiminasi, kad iš įrašų „Facebook” sienoje viršininkai sužinos pavaldinių paslaptis ar perskaitys kad ir nekaltus paburbėjimus apie įmonę, kurioje dirba.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2013, 8:17 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:03 AM

Kaip parodė apklausa, mažiau nei 8 procentai 18–25 metų dirbančių prancūzų savo draugų sąrašuose „Facebook” tinkle turi ir savo tiesioginį viršininką.

Į draugų būrį socialiniame tinkle bosą priima vienas iš trijų amerikiečių ar italų. Japonijoje tokių jaunuolių – 19 procentų. Tiesa, ne vienas prisipažino, kad taip pasielgė iš baimės pasakyti „ne”.

Jauni prancūzai baiminasi, kad iš įrašų „Facebook” sienoje viršininkai sužinos pavaldinių paslaptis ar perskaitys kad ir nekaltus paburbėjimus apie įmonę, kurioje dirba. Juolab apie 10 proc. jaunuolių prisipažino nesutramdę emocijų po sunkios darbo dienos ir jomis pasidaliję socialiniame tinkle.

Apklausos rengėjai įspėja: kritikuoti savo bosą ar bendrovę „Facebook” tinkle nėra gera mintis. Net jei esi nutaręs mesti darbą ir ieškotis kito. Juk gali paaiškėti, kad potencialios darbovietės atstovas yra tarp esamų draugų, kuris bosui perduos, kad ant buvusio šefo burbėjęs jaunuolis taip pat elgsis ir ateityje – burnos ant naujo vadovo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.