Technologijos skatina vaikus savarankiškai tvarkyti finansus

Naudodamiesi šiuolaikinėmis technologijomis Lietuvos moksleiviai vis anksčiau turi priimti finansinius sprendimus. Tyrimo duomenys rodo, kad net 95 proc. 10 – 15 metų amžiaus vaikų naudojasi mobiliaisiais telefonais, o daugiau kaip pusė jų (56 proc.) yra naudojęsi ir tokiomis mokamomis paslaugomis kaip balsavimas televizijos laidose, paveikslėlių ar muzikos atsisiuntimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 12:42 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:26 AM

Šios tendencijos patvirtina, kad paaugliams pinigų valdymo žinios reikalingos kiekvieną dieną.

„Tyrimo duomenys rodo ne tik vaikų aktyvumą, bet ir savarankiškumą. 43 proc. vaikų sąskaitas už mobiliojo ryšio paslaugas apmoka patys ir tam išleidžia iki 15 litų per mėnesį. Taip pat daugiau kaip dešimtadalis (12 proc.) vaikų internete apsiperka savarankiškai.

Šių duomenų visuma atskleidžia, kad vaikams reikalingos ne tik bendro pobūdžio žinios apie pinigus ir jų valdymą, tačiau ir nuolatinis įgūdžių lavinimas“, – sako „Danske Bank“ Socialinės veiklos ir aptarnavimo kokybės skyriaus vadovė Gerimanta Stankutė.

Pasak G. Stankutės, technologijų paplitimas, viena vertus, yra iššūkis vis jaunesniame amžiuje valdyti pinigus, kita vertus, tinkamai jas panaudojus galima paskatinti vaikus aktyviau domėtis su pinigais susijusiomis temomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.