Šiaurės Korėja pasaulį stulbins rekordine interneto ryšio kaina

Diktatorių valdomos valstybės gyventojai apie laisvą naudojimąsi internetu gali tik pasvajoti. Tačiau jau šios savaitės pabaigoje tokia paslauga laukia į Šiaurės Korėją atvykstančių turistų. Tik vargu ar daugelio piniginė leis tokią prabangą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:52 AM

Varžtai atleidžiami: jau netrukus užsieniečiai galės Šiaurės Korėjoje naudotis mobiliaisiais telefonais. Ir ne tik kalbėtis, bet ir lankytis interneto socialiniuose tinkluose, atsisiųsti bei patys įkrauti duomenis. Žodžiu, bendrauti taip, kaip įprasta šiuolaikiniame pasaulyje.

Tiesa, toks korėjiečių pasiūlytas planas turi daug papildomų sąlygų. Visų pirma, savo mobiliojo ryšio operatoriaus paslaugos bus nepasiekiamos: teks pirkti iš „Koryolink“ (bendros Šiaurės Korėjos ir Egipto įmonės) 75 eurus kainuojantį modemą ir dvigubai brangesnę SIM kortelę. Investicijos išties nemenkos – beveik 780 litų.

Savaime suprantama, teks mokėti gausybę pinigų už duomenų perdavimą. Kinijos agentūra „Xinhua“ paskelbė, kad minimalus kiekis – 2 gigabaitai – kaimyninėje šalyje kainuos 150 eurų (518 litų), o 10 gigabaitų – 400 eurų (1380 litų).

Informacija palyginti: pasirinkusiems „Omnitel“ planą be įsipareigojimų 4 gigabaitai per mėnesį kainuoja 35 litus, „Bitės“ planą „Visada“ - 15 litų už 500 megabaitų, „Tele2“ planą „Naršyk L“ - 29 litai už 5 gigabaitus.

Tiesa, „Koryolink“ atstovai užsimena, kad tokios žvėriškos kainos bus taikomos ilgiau šalyje būnantiems užsieniečiams.

Trumpam atvykstantiems ketinama pasiūlyti pigesnius planus, tačiau akivaizdu, kad vis vien jiems interneto paslaugos čia bus vienos brangiausių, jei ne pačios brangiausios visame pasaulyje.

Parengė Vakaris Deksnys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.