„Samsung“ bauda „Apple“ sumažinta 450 mln. dolerių. Kas sutaupys?

Atrodo mes pasmerkti nuolat girdėti apie „Samsung“ ir „Apple“ bylas teismuose. Jos amžinos lyg ginčai tarp Kauno ir Vilniaus, lyg mergaitės paieškos ir internetinių komentatorių pyktis. Jau atrodė, kad viskas nurimo – „Samsung“ JAV sumokės „Apple“ milijardą dolerių, „Apple“ Jungtinėje Karalystėje atsiprašys „Samsung“ ir abu bendrai imsis kokio nors HTC. Nieko panašaus! Pirmąją pavasario dieną JAV teismas pakeitė savo sprendimą ir priteistą „Samsung“ baudą sumažino beveik dvigubai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 6, 2013, 7:42 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:14 PM

Susidaro įspūdis, kad kažkas JAV teisme vis tik nutarė apžiūrėti „Samsung“ telefonus iš visų pusių ir palyginęs su savo „iPhone“ padarė stulbinantį atradimą – na, ne tokie jie jau ir panašūs…

Teisėja Lucy Koh, kuri pirmininkauja net ne vienai, o dviems byloms tarp mobiliųjų technologijų gigantų. Staiga ji pastebėjo – sprendimas jog 14 „Samsung“ gaminamų produktų pakenkė kitam gamintojui kelia abejonių. Ar „Nexus S 4G“ tikrai atrodo, kaip „iPhone“ kopija?

Dabar teisėja siūlo pradėti naują procesą, kuris nustatytų kokią konkrečiai žalą kiekvienas konkretus „Samsung“gaminys galėjo padaryti „Apple“. O kol kas prieš tai vykusio teismo nustatyta 1,05 mlrd. dolerių išmoka už nuostolius sumažinta 450 514 650 dolerių. Taigi, beveik perpus.

Tiesa, „Samsung“ triumfuoti irgi dar anksti – būsimojo proceso metu bauda gali būti dar sumažinta, arba, vėlgi, padidinta. Be to, teismas pripažino teisėtu „Apple“ reikalavimą, kad būtų skaičiuojami procentai už skolos, kuri dar tik bus nustatyta, išmokėjimo delsimą. Šiuo metu tai apie 0,16 proc. nuo sumos – nedaug, bet kiekvienam iš mūsų to tikrai pakaktų.

Tad, nežiūrint akivaizdaus „Samsung“ laimėjimo, galiausiai bauda kompanijai gali netgi padidėti. Akivaizdu, kad „Samsung“ dėl to pernelyg nesijaudina – nė nemirktelėjusi būtų sumokėjus ir milijardą, o „Galaxy SIII“ pardavimams teismai tikrai nepakenkė.

Taigi, kas iš viso to mums? Akivaizdu, kad šiek tiek didesnės būsimų „iPhone“ ir „Galaxy“ kainos – kažkas juk turės padengti visas išlaidas. Galiausiai viskas baigsis kaip visada – laimės tik teisininkai, o pralaimės – progresas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.