Pristatytas naujasis „Samsung Galaxy S4“

Niujorke iškilmingai, kaip ir dera valdovui, pristatytas populiariausio praėjusių metų išmaniojo telefono pasaulyje pareigų paveldėtojas. Nors likus kelioms valandoms iki oficialaus naujojo „Samsung“ telefonų flotilės flagmano pristatymo naujienų portalus tiesiog užgriuvo „slapti“ duomenys apie būsimo telefono funkcijas bei jo nuotraukos, šį sykį nespėliojome. O ir kas atsisakys malonumo tiesiogiai žiūrėdamas paslaugiai „Samsung“ visam pasauliui transliuojamą ceremoniją patirti atradimo džiaugsmą? Ar tikrai „Galaxy S4“ vadinsis būtent taip? Ar tikrai jame įrengta 3D vaizdo kamera? Ar tikrai ekranas dar didesnis, o nuspėjanti rašomą tekstą programa įdiegta pačioje sistemoje? Štai ir pažiūrėkime.

Nagi, ar tikrai naujasis „Galaxy S4“ (dešinėje) tiek skiriasi nuo pirmtako (kairėje), kad buvo verta kelti tiek triukšmo?
Nagi, ar tikrai naujasis „Galaxy S4“ (dešinėje) tiek skiriasi nuo pirmtako (kairėje), kad buvo verta kelti tiek triukšmo?
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 15, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:52 PM

Pristatymą pradėjo pats „Samsung“ IT ir mobiliųjų komunikacijų prezidentas, JK Shinas:

„Per kelias pastarąsias savaites girdėjau labai daug gandų apie būsimą mūsų gaminį. Prieš tai, kai išvysime telefoną, noriu pasakyti kelis dalykus. Kokio produkto išties nori žmonės šiandien? Ko mums reikia iš išmaniojo telefono? Jei telefonas darytų nuotrauką ir nuotrauką nuotraukoje? O jei jis įrašytų nuotrauką kartu su garsu – įsivaizduojate savo kūdikio nuotrauką su pirmaisiais jo žodžiais?

Įsivaizduokite pasaulį, kurio nebeskiria kalbos (pristato funkciją „S Translator“. - Red.), įsivaizduokite telefoną, kuris vien iš akių judesių pažįsta, kur norite pastumti matomą tekstą? Telefoną, kuris gali susijungti į tinklą su tokiais pat įrenginiais? Dalijasi duomenimis su visais namų elektronikos produktais? Tai, ką pristatome šiandien, turi visa tai. Tai mūsų bendražygis naujam, paprastesniam gyvenimui. Ponai ir ponios - „Samsung Galaxy S4

Telefonas bus plonesnis, lengvesnis ir tvirtesnis. Jo prekyba beveik visame pasaulyje prasidės nuo balandžio. „Galaxy S4“ galės veikti ir 3G ir 4G LTE sistemose.

Minimumas duomenų

Kadangi pristatymo šou labiau priminė lietuviškos televizijos naujametinę programą, o ne technologinio gaminio prezentaciją, realios informacijos buvo pateikta itin nedaug.

Telefono ekranas yra 5 colių įstrižainės Full HD raiškos (1920x1080) „Super AMOLED“, sugebantis prisitaikyti prie aplinkos apšvietimo sąlygų. Taškų tankis - 441 ppi. Įspūdinga.

Europos rinkai skirtame modelyje bus montuojamas 8 branduolių 1,8 GHz „Exynos 5 Octa“ procesorius. Telefone suksis „Android 4.2.2“ operacinė sistema.

Bus galima rinktis 16, 32 ar 64 GB vidinę atmintį turinčius modelius. Aišku, atmintis išplečiama SD kortelės pagalba.

Visą šią įrangą maitins 2600 mAh baterija. Neatrodo, kad šį krausime rečiau nei pirmtaką.

Pirmiausia – kamera

Galinė „Galaxy S4“ kamera yra 13 megapikseliu raiškos. Ką reiškia toji „Dvigubos kameros“ funkcija? Tiesiog galima daryti nuotrauką vienu metu ir priekine ir galine kamera, o po to pasirinkti – ar vienos vaizdą montuoti į kitos, ar sudėti juos greta. Nuobodoka.

Ir vaizdo skambučių metu priekinė su galine kamera galės veikti vienu metu, tad leis vienu telefonu dirbti dviem žmonėms. Vėlgi – sunku įsivaizduoti praktinę naudą.

Telefono kamera per 4 sek. gali padaryti daugiau negu 100 nuotraukų. Tad jei kas nors įžengs į kadrą ar mirktelės, „Galaxy S4“ vaizdo kamera turi funkciją, galinčią ištrinti iš jau padarytos nuotraukos žmogų (labai panašu į „Nokia“ kamerą).  

12 fotografavimo režimų, tarp jų ir „dramos“, kuris gali padaryti judančią nuotrauką ir išsaugoti ją GIF faile. Galima daryti nuotrauką ir įrašyti ją lydintį balsą. Be to, vartotojai galės sukurti savo albumą ir tiesiogiai iš telefono užsakyti, kad jis būtų atspausdintas ir nusiųstas nurodytu adresu.

Vertėjas kišenėje

Telefone įrengta universali vertimo funkcija „S Translate“. Galite norimą žinutę nežinančiam jūsų kalbos žmogui perduoti tiesiog pasakę ją į telefoną, kuris pabus vertėju ir pakartos ja viena iš keleto įdiegtų kalbų (pavyzdys buvo anglų ir kinų kalbos). Žmogaus atsakymą taip pat išvers jums.

Lygiai taip pat galima versti renkamą tekstą. Negana to, telefonas gali tekstą garsiai perskaityti, o vertėjas supranta ir kameros užfiksuotus užrašus, todėl nufotografavę knygą, gausite jos vertimą. Dar geriau – tam nereikia interneto funkcijos. Vertėjas įdiegtas tiesiai į sistemą. Tiesa, lietuvių kalbos ten nėra.

Kalba ir raštas

Sujungus telefoną su automobilio „Bluetooth“ jungtimi, jis iškart teiks reikalingą informaciją vairuotojui. Turint šį telefoną nebereikia navigacijos – ji jau yra. Vairuojant gavus žinutę, telefonas pasisiūlo ją perskaityti balsu. Paklusdamas balso komandoms gali pakartoti arba atsakyti. Beje, žinutės nereikės nė rinkti – telefonas rašo diktantus!

Tai kol kas atrodo įspūdingiausia telefono naujovė. Tačiau patirtis naudojantis balso supratimo funkcijomis kelia abejonių, kad telefonas supras net mokančio anglų kalbą lietuvio tartį. Lietuvių kalbos, aišku, nėra, tad tautiečiui ši funkcija pravers nebent verčiant iš kinų į anglų.

Verslas ir namai

Telefone įdiegta verslo saugumo funkcija paverčia jį iškart dviem įrenginiais ir kalą vinį į „Blackberry“ karstelį.

„Samsung Galaxy S4“ galės vienu metu veikti kaip asmeninis ir darbo telefonas. Taigi visa telefone turima darbo informacija bus apsaugota ir nesusieta su asmenine.

Grupinis

Bendro muzikos klausymo funkcija leis keliems telefonų savininkams susirinkus ir sujungus NFC jungtimi savo įrenginius, klausytis tos pačios dainos – šokiai galės vykti tyloje. Beje, kiekvienas grupėje galės veikti kaip didžėjus, valdyti dainą ir keisti ją kita.

Taip pat galima dalintis nuotraukomis, vaizdais ir, svarbiausia, kartu žaisti bendrus žaidimus. Jau dabar šiame telefone veikia grupiniai „GunBros 2“ bei „Asphalt 7“ žaidimai.

Valdymas judesiu

Atsiliepti galima net nepalietus ekrano – tiesiog mostelėjus ranka. Telefonas, aišku, atpažįsta, ar žiūri į ekraną – tai jau buvo. Tačiau „Galaxy S4“ žengė dar toliau – jei žiūri telefone vaizdo filmą ir staiga nutari žvilgtelėti kažkur į šalį, telefonas pats sustabdo vaizdo grojimą ir jį atnaujina kai akys pasisuka į ekraną.

„Galaxy S4“ galima valdyti vedžiojant pirštu virš ekrano, tačiau jo nė neliečiant. Panašiai, kaip „Note II“ valdomas su pridedamu rašikliu. Tiesiog virš ekrano perbraukus ranka į kairę ar į dešinę galite keisti grojamą dainą ar atidaryti kitą skyrelį. Ypač turėtų džiuginti mėgstančius valgyti pirštais tai, kad galima atsiliepti telefoną tik pakračius ar perbraukus pirštu ore ten, kur anksčiau reikėjo liesti ekraną.

Skaitant pakaks tik pakreipti ekraną ir tekstas pasislinks. Tačiau išbandę sako, kad veikia nelabai tiksliai – tekstas tai nenori slinkti, tai slenka, kai to nenori tu.

Užsidarantis „Galaxy S4“ dangtelis turi įrengtą langelį, kuris leis matyti būtiną informaciją ir atsiliepti į skambutį nė neatvertus dangtelio.  

Sveikata

Štai taip, gerbiamieji. „Samsung“ savo flagmaną aprūpino „S Health“ funkcija. Dabar jis moka skaičiuoti žingsnius, laiptelius ir kalorijas. Jaučia aplinkos temperatūrą, drėgmę. Naudojantis papildoma įranga telefonas galės netgi sekti jūsų miego ritmą, tad nervintis gali pradėti jau ir „Fitbit“ kūrėjai.

Daug daug funkcijų, didžioji dauguma visiškai nereikalingų, likusias seniau sugalvojo kiti. Lieka tikėtis, kad techniškai telefonas pasirodys tiek geras, kad pirks jį nežiūrėdami į nieką. Kitaip - sveikiname „HTC One“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.