Į „Login“ metų interneto žmogaus titulą pretenduoja ir ministrė B. Vėsaitė „Coolness“

Ūkio ministrė, kuri praėjusiais metais savo pasisakymais ir svetainės klaidomis tapo tikra interneto folkloro heroje, nėra vienintelė politikos atstovė pretenduojanti į metų interneto žmogaus titulą. Internautai, tiesa dėl visai kitų priežasčių, nominavo ir buvusią finansų ministrę Ingridą Šimonytę.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 20, 2013, 6:37 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:05 PM

Be jų, už savo „Facebook“ paskyrą „Beatos virtuvė“ nemažo internautų dėmesio sulaukia ir Beata Nicholson. Šiais metais „Login“ interneto apdovanojimuose internautai itin aktyvūs: 46 skirtingose kategorijose nominuota daugiau nei 350 kandidatų. O juk balsuoti ir siūlyti savo kandidatus galima dar iki balandžio 14 dienos.

„Virtuali erdvė įgauna vis daugiau naujų formų, šalyje vis daugiau žmonių stebi įvykius internete ir gali juos vertinti, – sako konferencijos „Login“ iniciatorius Arnoldas Rogoznyj. – Tai ne tik bendravimas su visuomenės veikėjais, bet ir augantis lietuviškų tinklapių, skirtų įvairiausioms gyvenimo sritims, skaičius. Socialinės iniciatyvos taip pat keliasi į virtualią erdvę.“

Buvusi finansų ministrė I. Šimonytė interneto erdvėje aktyviai reikštis pradėjo praėjusių metų gruodį. Ją internautai nominavo kaip pirmąją ministrę, kuri paprasta ir suprantama kalba nagrinėja Lietuvos finansų politikos peripetijas bei aktyviai diskutuoja su komentatoriais.

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė komunikacijai, jau tapusiai interneto folkloru, pasitelkė asmeninį tinklapį bei socialinio tinklo „Facebook“ profilį.

Geriausių ketinimų kupinos moters pasisakymus interneto pokštininkai jau prilygino istorijoms apie Čaką Norisą, o jos pavardės vertimai į kitas kalbas (Coolness, Prochlada) interneto istorijoje paliks kur kas gilesni pėdsaką negu buvę, o gal ir būsimi, ministrės darbai.

Be šių politikos atstovių, tarp nominantų balsų dauguma išsiskiria projektas „Vaikų svajonės“ – rimtai pretenduojantis tapti geriausiu socialiniu-edukaciniu projektu internete. Metų starto lyderio pozicijų neapleidžia vis populiarėjantis projektas „PriceOn“.

Geriausiu asmeniniu tinklaraščiu pretenduoja tapti „E-interjeras“. Internautų aktyvumu gali džiaugtis ir į Lietuvą grįžtanti B. Nicholson – jos „Beatos virtuvės“ paskyra pretenduoja tapti geriausiu „Facebook“ puslapiu.

Iki balandžio 14 d. interneto vartotojai gali rinkti interneto geriausius bei patys siūlyti nominacijas su pretendentais oficialioje konferencijos svetainėje login.lt. Į antrąjį etapą pateks po 20 daugiausiai balsų surinkusių 25-ių populiariausių kategorijų nominantų.

Per antrąjį etapą savo balsus skirs komisija, kurią sudaro „TV Manija“ prodiuseris Martynas Starkus, „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė ir „E.miesto“ darbo grupės vadovė Indrė Jakaitytė bei kiti rimti žmonės.

Lietuvos interneto apdovanojimų laimėtojai bus paskelbti ir apdovanojimai jiems įteikti per vakarėlį, kuris vyks menų fabrike „Loftas“ balandžio 19 d., 21.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.