Naujose „Sony“ muzikos sistemose – NASA technologijos

Nors šie grotuvai neprimena kosmonautų skafandrų, o jų korpusuose nerasite nė vienos kosminio kelto kėbulo plokštelės, „Sony“ į balandį Europoje pasirodysiančias muzikos sistemas „CMT-BT80B“ ir „CMT-BT60B“ įmontavo kai ką daug reikalingesnio ir ne mažiau kosminio. Čia įrengti unikalūs „Magnetic Fluid“ garsiakalbiai, kuriuose naudojama kosmoso agentūros NASA sukurta įsimagnetinanti medžiaga – feroskystis. Teigiama, kad skambesys nuo to nesuskystėja, o pasidaro kur kas turtingesnis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 28, 2013, 3:07 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:29 AM

Koks turtingas turės būti jų pirkėjas, kol kas neskelbiama. Nors apžiūrėję dizainą ir pasižvalgę parduotuvėse į panašius gaminius, jausimės smarkiai pamaloninti, jei kaina bus apie 2000 Lt. Tačiau čia ne apie niekingus pinigus, o apie turinį.

Išorės dizainas gana būdingais šiuolaikinėms „vienos dėžės“ garso sistemoms, itin mėgstamoms išmaniųjų „Apple“ įrenginių savininkų. Kompaktiškas, gracingas ir itin plonas korpusas gerai atrodys bet kokio kambario interjere. Aišku, žmogus klausantis vinilinių plokštelių į tokį nė nepažvelgs, tačiau, pripažinkime, daugeliui mūsų šiais laikais muzika yra gerai maskuojantis skalbimo mašinos triukšmą fonas.

Taigi, jei jums reikia tik fono, pirkite… ką nors pigesnio. Šie grotuvai skirti aukštos kokybės garso mėgėjams, nenorintiems vargti su laidais ir diskais.

„Magnetic Fluid“ garsiakalbiai pasižymi turtingu, detaliu, praktiškai visą dažnių amplitudę apimančiu skambesiu. Kartu su pajėgia „S-Master Amplifer“ garso stiprinimo technologija užtikrinamas aiškus ir gilus garsas iš bet kokio muzikos šaltinio.

O tuos šaltinius galima jungti itin paprastai. Tiesiog prilietus bet kurį telefoną su NFC lustu iš karto užmezgamas „Bluetooth“ ryšys, per kurį galima transliuoti mėgiamą muziką ir leisti jos klausytis kitiems. Tiek „CMT-BT80B“, tiek „CMT-BT60B“ palaiko aukštos kokybės AAZ ir „apt-X“ standarto duomenų perdavimą, taigi transliuojant muziką per „Bluetooth“ ryšį išsaugoma pirminė kokybė.

„CMT-BT80B“ nuo pigesnio „CMT-BT60B“ modelio skiriasi tuo, kad čia integruotas „Wi-Fi“ ryšys leidžia ją prijungti prie bevielio namų interneto tinklo ir klausytis savo mėgstamos muzikos kolekcijos tiesiai iš kompiuterių ar tinklo atmintinės.

Abu po 3 kg sveriantys modeliai atkuria 40 W galios garsą. Abiejuose, aišku, įrengtos USB jungtys, prie kurių galima jungti „iPad“, „iPhone“ ar grotuvą „iPod“ ir, įkraunant bateriją, klausyti juose laikomos muzikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.