Teismo bausmė draugus nužudyti grasinusiai dvylikametei - metai be „Facebook“

Teismas uždraudė dvylikametei kanadietei metus naudotis „Facebook“ socialiniu tinklu. Tokio nuosprendžio paauglė sulaukė po to, kai dvi trylikametės pasiskundė sulaukusios grasinimo jas nužudyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2013, 8:00 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:02 AM

Visos trys šios istorijos dalyvės anksčiau buvo draugės, kol jų draugystės neperbėgo juoda katė. Dvylikametė sužinojo, kad jai patinkantis bendraamžis pradėjo rodyti dėmesį kažkuriai iš draugių. Tuomet ji socialiniame tinkle parašė: „Jūs abi net neįsivaizduojate, kaip noriu jus pasmaugti. Na, palaukite. Išmuš jūsų valanda“.

Kaip rašo vesti.ru, įsiutusi paauglė kartą jau buvo bausta dėl agresyvaus elgesio. Tuomet jai devyniems mėnesiams buvo apribota laisvė. Viena iš jos draugių tai žinojo, todėl išsigando, kad gali kilti pavojus jos saugumui. Sunerimusi paauglė apie „Facebook“ pasirodžiusį komentarą papasakojo savo motinai, o ši kreipėsi į policiją.

Savo kaltę draugėms grasinusi kanadietė pripažino. Teisėjas metams jai apribojo laisvę, taip pat mergaitė turės 50 valandų dirbti viešuosius darbus. Maža to, bausmės metu ji negalės naudotis „Facebook“. Teisėjas pareikalavo, kad paauglė ištrintų savo paskyrą socialiniame tinkle.

Mergaitės motina sutiko su tokiu sprendimu: „Esu tikra, „Facebook“ jai nereikalingas“. Tačiau tam paprieštaravo advokatas. Jo manymu, uždrausti naudotis socialiniu tinklu neteisinga, mat „Facebook“ yra ganėtinai svarbus paauglių socialiniame gyvenime. Maža to, jis neabejojo, kad jo ginamoji turėjo priežasčių grasinti, mat draugės apie ją skleidė gandus.

Teisėjo tokie argumentai neįtikino. Mergaitė susikurti naują paskyrą „Facebook“ tinkle galės po metų. Juolab, pagal „Facebook“ taisykles, prisiregistruoti tinkle galima tik sulaukus trylikos.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.