Televizoriai supranta kalbą, ramsto sienas ir net moka pasislėpti

Pagerinti televizoriai ne tik supras balsu sakomas komandas, bet ir galės skaityti ekrane rašomą tekstą, nustatymų parametrus ir subtitrus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius ("Lietuvos rytas")

2013-04-06 21:17, atnaujinta 2018-03-08 17:38

Televizorių gamintojai iš kailio neriasi, kad įtiktų patiems išrankiausiems žiūrovams. Jie priverčia savo gaminius išmokti tokių triukų, apie kuriuos prieš kelerius metus dar niekas nė nesvajojo.

Panasonic” mokosi kalbėtis

Sunku pasakyti, ar Lietuvoje rasime žmogų, kuris būtų taip velniškai vienišas, kad jam norėtųsi angliškai kalbančios dėžės ant sienos.

Kita vertus, atrodo puiki idėja, kad atsisėdęs ant sofos gali liepti televizoriui rasti sporto programą ar įjungti gerą filmą.

Todėl “Panasonic” ir pradėjo bendradarbiauti su kompanija “Nuance”, kurios sukurtą unikalią natūralios kalbos atpažinimo platformą “Dragon TV” diegs į naujus šių metų savo “Smart Viera HDTV” televizorių modelius.

“Išmanieji televizoriai suteikė nuostabių galimybių, tačiau tradiciniai nuotolinio valdymo pultai yra nepatogūs, jais naudojantis sunku aptikti visą sukurtą turinį ir pramogas. Balso komandos panaikina barjerus, leidžia vartotojui ne tik kontroliuoti, bet ir kalbėtis su išmaniuoju televizoriumi”, — sakė “Panasonic” televizijos grupės planavimo direktorius Hiroyuki Iwaki.

Džiaugtumėmės kaip vaikai, gavę kalbančią lėlytę. Ypač dėl to, kad “Panasonic” prezidentas vis dėlto susivaldė ir bent kol kas nelikvidavo nuostolingo televizorius gaminančio kompanijos padalinio.

Tačiau lietuviškai su tuo televizoriumi susikalbėsime ne lengviau negu su kepta višta ar politiku kitoje ekrano pusėje. Vėlgi — nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Jei emigracija neprivertė kalbos išmokti, gal privers išmanieji buities rakandai?

“Philips” mokosi stovėti

Nereikia bartis, kad net sugedę televizoriai stovi geriau už stovintį laikrodį. Svarbu, kaip jie stovi! O daugelis stovi ant staliuko arba kabo ant sienos.

Nepasakysime, ar “Philips” vadovai tiek nuskurdo, kad nebeturi staliukų, ar jų namų sienos tokios silpnos, kad į jas negalima įsukti varžtų, tačiau šiemet kompanijos dizaineriai pasiūlė naują televizoriaus statymo galimybę — tiesiog atremti jį į sieną!

Teisingai — kaip nereikalingą surenkamą stalą, akėčias ar iki namų nepajėgiantį nueiti draugą. Kai kas gal juoksis, kad “Philips” dizainerių komanda “TP Vision” neturėtų labai didžiuotis sugalvojusi atremiamą lentą, tačiau tai, kas vienam netvarka, kitam — “modernus minimalizmas”.

Televizorius 46 arba 55 colių įstrižainės ekranu atrodo kaip vertikalus stačiakampis stiklo gabalas, kurio viršuje įmontuotas ekranas, o apačia po truputį virsta permatoma. Aišku, visos aukščiausios klasės išmaniojo 3D televizoriaus technologijos čia įrengtos: 1400 Hz dažnio judesio atnaujinimas, belaidis internetas, dviejų branduolių procesorius ir “Philips Ambilight” apšvietimo sistema.

Tik mįslė — kiek atsiras norinčiųjų įsigyti ekraną, kuris užima daugiau vietos, po kuriuo negalima nieko pastatyti ir už kurio besikaupiančios dulkės visada puikiai matysis?

Beje, į žemę besiremiančio stiklo apačioje neįrengtos jokios slydimą stabdančios kojelės, tad televizorius bet kada gali pasielgti kaip tas iki namų nenuėjęs, į sieną atremtas draugas. “C Seed” mokosi pasislėpti

Niekuomet negirdėjote apie tokį televizorių? Tai, matyt, neturite trijų aukštų Ermitažo dydžio rūmų su futbolo aikštės ploto kiemu ir jums nereikia vidutinio sodo namelio dydžio televizoriaus. Vargšeliai! Na, o jei reikia ir negirdėjote, tai jau keista.

Austrijoje įsikūrusi “Porsche” dizaino studija “Zell am See” norintiems siūlo unikalią pramogą — lauko televizorių “C Seed 201 LED”. Kas čia unikalaus? Pavyzdžiui, kad tai didžiausias pasaulyje 5,11 m ekrano įstrižainės televizorius, kuris nenaudojamas neužima nė kiek vietos.

Lyg milžiniška antena iš filmų apie agentą 007 šis televizorius per 30 sekundžių susilanksto ir sulenda į žemę. O palietus stebuklingą lazdelę primenantį nuotolinio valdymo pultą išlenda iš savo vandeniui nelaidaus šulinio ir išsiskleidęs pakyla į 4,6 m aukštį. Negana to, jei jums per sunku stumdyti kėdę, iš septynių susiglaudžiančių plokščių sudarytas ekranas gali sukiotis 270 laipsnių kampu.

4,4 trilijono spalvų atkuriantį “HD retina” LED ekraną nuo galimų pažeidimų saugo lazeriniai jutikliai, į laikančią anglies pluošto koloną įmontuota 15 garsiakalbių, kurių bendra galia — 700 vatų, o nuo neteisėto naudojimo apsaugo į nuotolinio valdymo pultą įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas.

Kiek galėtų kainuoti “Red dot: best of the best 2012” dizaino apdovanojimą gavęs gigantas, nedrįstame nė spėlioti. Tačiau akivaizdu, kad jei neuždirbate tiek, jog išmaitintumėte vidutinio dydžio Afrikos šalį, galite į tokį nė nesižvalgyti. O ir geresnės vėliavos, kviečiančios Mokesčių inspekciją, nė nesugalvosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.