„Google“ atskleidė savo akinių paslaptis

Sutikite, retas naujas produktas sulaukia tiek išankstinio dėmesio, kaip „Google Glass“. Nors jų dar nėra, jau parašyti gigabaitai straipsnių apie galimus privalumus, pavojus ir trūkumus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 16, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:57 AM

Nors jų paprasti pirkėjai dar neišbandė, Sietle (JAV) jau yra kavinė, kurioje draudžiama juos dėvėti, o JAV Džordžijos valstija jau spėjo uždrausti vairuotojams juos dėvėti.

Ar daug rasite produktų, kuriuos norintys nusipirkti be eilės už 1,5 tūkst. dolerių dalyvauja konkursuose, nors perka katę maiše?

Tiksliau – ant nosies. Ir štai, pagaliau „Google“ išplatino bent jau kai kuriuos techninius savo akinių duomenis. Taigi, ar vertas šis žaisliukas triukšmo?

Ką gausi (I)

Svarbiausia akinių dalis – ekranas. Kokie stebuklai glūdi čia - kol kas neatskleidžiama, tačiau „Google“ nurodo, kad tai „aukštos skiriamosios gebos ekranas, kuriame matomo vaizdo kokybė analogiška regimai, žiūrint iš 2,5 m atstumo į 25 colių įstrižainės HD raiškos televizorių.“

Skamba net per gerai, kad patikėtume nematę, tačiau belieka tikėti. Įmontuota vaizdo kamera nėra tokia įspūdinga – gali fotografuoti tik 5 MP raiškos nuotraukas ir filmuoti 720p vaizdo medžiagą. Kita vertus, tokią pat raišką turi ir nuostabiai tamsoje fotografuojančio „HTC One“ telefono kamera, o kokio tipo čia naudojama matrica, „Google“ kol kas nenurodo.

O štai garso perdavimui panaudota nebent karinėje technikoje ligi šiol taikyta garso perdavimo per kaulus technologija. Taigi, pasiruoškite vibracijai.

Akiniuose įmontuota 16 GB vidinė atmintis, tad vartotojui palikta naudotis 12 GB. Be to, akinių savininkas galės sinchronizuoti atmintį su „Google“ disko laikmena debesyje.

Baterijos turėtų pakakti visai dienai. Tiesa, vaizdo filmavimas ar vaizdo medžiagos peržiūrėjimas ją sekina greičiau.

Įkraunama baterija per „microUSB“ lizdą ir „Google“ primygtinai rekomenduoja krovimui naudoti tik pridėtą įkroviklį.

Tvirtas akinių rėmas ir į nosį besiremiančios pagalvėlės pritaikyti bet kokio tipo veidui. O jei jums kažkas netiks, prie akinių pridedamos dar dviejų dydžių nosies atramos.

Akiniai gali jungtis prie bevielio interneto, be to čia įrengta „Bluetooth“ jungtis. Iš esmės - tai ir viskas.

Norėdami pilnai išnaudoti akinius, privalėsite turėti ir išmanųjį telefoną su „Bluetooth“ jungtimi. Pageidautina, telefoną, kuriame sukasi „Android 4.0.3“ ar naujesnė operacinė sistema. Įdiegus į telefoną nemokamą programėlę „MyGlass“, akiniai rodys gaunamas SMS žinutes, bei GPS žemėlapį.

Ką gausi (II)

Jei be tokio daikčiuko negalite gyventi, metas pradėti taupyti – iki metų pabaigos pirkėjus pasieksiantis gaminys vargu ar kainuos mažiau negu 1000 dolerių. Be to, pasiruoškite, kad su šiais akiniais jūsų neįleis ne tik į naktinius klubus, bet ir į vakarėlį pas draugus.

„Kai tik gavau akinius ir atėjau į darbą, visi labai džiaugėsi, apžiūrinėjo, pavydėjo, gyrė. O po kelių dienų pastebėjau, kad žmonės manęs vengia. Pradžioje nesupratau, kas yra, o galiausiai viršininkas tiesiai pasakė, kad nenori manęs su tais akiniais čia matyti. Visi bijo, kad filmuoju ir įrašinėju kiekvieną jų žodį“, – komentavo savo potyrius vienas iš akinius bandžiusių programuotojų.

Specialistai ramina, kad tik atsiradus telefonams su fotoaparatais kai kurie klubai liepdavo palikti juos prie įėjimo, o kai kurios su slapta medžiaga dirbančios įmonės (pavyzdžiui, „Barclay“) ir dabar ne visur įleidžia su fotografuojančiu įrenginiu.

Tačiau, laikui bėgant, žmonės ir bijoti pamiršo, ir prie šokiruojančių vaizdelių „Youtube“ priprato. Pripras ir prie akinių (aišku, jei vyrų tualete su jais pernelyg atidžiai į kaimyną nespoksosite ar troleibuse per giliai į damos iškirpte nelįsite).

Šiaip ar taip, o slapta filmuoti su „Google Glass“ net sunkiau negu telefonu. Telefoną gali laikyti paslėpęs, o su akiniais teks atsisukti į filmuojamąjį. Be to, ir balsu duodama komanda skamba labai jau išdavikiškai.

Beje, vos nepamiršau – jei labai trokštate, programėlę „MyGlass“ galite rasti čia. Tik net jei ir pavyks atsisiųsti, jos kūrėjai įspėja: „Jei neturite „Google“ akinių - šios programėlės siuntimas yra beprasmis laiko švaistymas. Atsiprašome. Tiesa, jei paleidę programėlę, perbrauksite ekrane matomą vaizdą į dešinę, išvysite šuniukus su pižamomis. Taigi, gal tas laiko švaistymas ir ne toks jau beprasmis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.