Ar norėtumėte paragauti mėsainio iš mėgintuvėlio, verto 850 tūkst. litų?

Prabangūs patiekalai dažniausiai išsiskiria tuo, kad yra pagaminti iš itin retų produktų, ar papuošti, pavyzdžiui, aukso dulkėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 4:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:01 PM

Apie 850 tūkst. litų kainavęs mėsainis, kuriuo mokslininkas Markas Postas ketina pavaišinti savo kolegas Londone, skoniu ir išvaizda beveik nesiskiria nuo savo gerokai pigesnių pusbrolių.

Tačiau mėsainio paplotėlyje panaudota mėsa – išskirtinė. Ji pagaminta nenuskriaudžiant jokio gyvūno, rašo tinklapis theverge.com.

M. Postas kelis metus augino jautienos raumenų ląsteles mėgintuvėliuose. Tam buvo panaudotos kamieninės karvės ląstelės, kurios gali tapti bet kokios kitos rūšies ląstelėmis ir dėl to yra dažnas panašių eksperimentų objektas.

Mėgintuvėliuose M. Postas užaugino 20 tūkst. labai plonų mėsos juostelių, iš kurių pavyko išgauti kelis šimtus gramų mėsos.

Anot mokslininko, nors mėsainis dėl savo specifinio gaminimo būdo neturi reikalingų riebalų, „jo skonis yra neblogas“.

M. Posto manymu, didžiausia kliūtis yra ne dirbtinei mėsai užauginti reikalingas laikas ir pinigai. Sunkiausia bus įtikinti visuomenę, kad valgyti mėsą iš mėgintuvėlio yra priimtina.

Parengė Aurimas Abišala

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.