„Youtube“ suėjo aštuoneri – vaikelis per minutę priauga 100 valandų

Dabar, kai visas pasaulis gali prilipti prie kompiuterio, kad pažiūrėtų į keistai šokinėjantį kiną ir vien tuo žiūrėjimu paversti „Gangnam Style“ pasauliniu hitu, sunku net įsivaizduoti, kad prieš kažkokius aštuonerius metus viso to nė negalėjo būti.

Akivaizdu, kad jokių iliustracijų čia nereikia – nueisi ir pasižiūrėsi ką nori. Mes, štai, „Pistonus“ ką tik žiūrėjom...<br>123rf
Akivaizdu, kad jokių iliustracijų čia nereikia – nueisi ir pasižiūrėsi ką nori. Mes, štai, „Pistonus“ ką tik žiūrėjom...<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

May 20, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:52 PM

Jau buvo gana pajėgūs kompiuteriai ir visai pakenčiamas internetas. Tačiau kol 2005 m. gegužės 20 d. nepradėjo veikti portalas „Youtube“, nė neįsivaizdavome, kad bet kas gali tapti pasauline įžymybe patalpinęs internete vienintelį video siužetą.

Tik „Youtube“ mums padovanojo ledą veidu ariantį lietuvį ir „šventę švęst“. Tik „Youtube“ leido išgirsti „GJan“ dainas. O juk viskas tik prasideda.

Šiuo metu per minutę į „Youtube“ įkeliama 100 valandų naujos vaizdo medžiagos. Tai yra daugiau negu keturios dienos įvairiausių vaizdų kas minutę! Per mėnesį pažiūrėti naujienų, mėgstamų kanalų ar tiesiog pasilinksminti čia užsuka daugiau negu milijardas žmonių - kas antras prisijungiantis prie interneto.

Kai regiu šiuos duomenis, prieš akis iškyla greičiau už rašalo dėmę ant baltų kelnių besiplečiančios ir vis tiek įkaitusios iki raudonumo atminties saugyklos už poliarinio rato, tirpstantys ledynai, naujas tvanas. Tačiau tai tokie niekai palyginti su galimybe kiekvieną dieną bent kartą gerai pasijuokti ar nustebti.

Joks telefonas, radijas ar televizija taip nesumažino pasaulio, kaip internetas. Jokie susirašinėjimo klubai, socialiniai tinklai ar politinės iniciatyvos taip nesuartino žmonių, kaip „Youtube“.

Kalbos barjerų suskaldytą pasaulį vienija vaizdai ir garsai, būtent todėl taip įdomu ir nenuspėjama sekti tai, kas išpopuliarėja šiame universalaus bendravimo ir visuotinės kūrybos kanale. Tai vienintelė vieta, kur tavo parengtą premjerą vienu metu vertina amerikietis, kinas, rusas, jordanietis ir kongietis.

„Savo gimtadienio proga mes norime padėkoti jums už tai, kad pavertėte „Youtube“ tokia išskirtine vieta. Už tai, kad parodėte mums, kaip vaizdo filmukai gali įveikti sienas, vienyti ir keisti pasaulį. Už tai, kad spaudžiate nuorodas net nežinodami, kur jos nuves, tačiau tikite mumis. Trumpiau tariant – ačiū už tai, kad padarėte mus geresniais. Laukiame nesulaukiame, ką dar tokio sugalvosite!“ – savo oficialiame tinklaraštyje padėkojo mums visiems aštuonmetis "Youtube".

O mes dėkojame jam. Ką dovanosime? Na, sukursime ir patalpinsime dar kokią nors nesąmonę, ar ne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.