Brolių Lavrinovičių „Bitės“ reklamose nebematysime, J. Didžiulis atsiprašo

Jurgio Didžiulio sukelta banga išplovė dvi Lietuvos krepšinio žvaigždes iš telekomunikacijų bendrovės reklamų. Dar ketvirtadienį žadėjusi, kad tęs bendradarbiavimą su „kultūringais, labai šiltais ir linksmais“ broliais, penktadienį bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Laura Bielskė patvirtino – daugiau išmaniųjų telefonų mokyklos reklamose jų nebematysime.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 12, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:37 AM

„Atsižvelgėme į žmonių komentarus bei nuomones ir daugiau brolių reklamose nebus“, – pakomentavo L. Bielskė.

Anot jos, kol kas nesugalvota, kaip atrodys būsimos „Bitės“ išmaniųjų mokyklos reklamos, tačiau idėjų visuomet yra.

„Ne, tai nebuvo pačių brolių Lavrinovičių sprendimas. Kaip jau sakiau, jie labai malonūs žmonės ir mūsų santykiai kuo puikiausi“, – į klausimą, ar neįsižeidė patys krepšininkai, atsakė „Bitės“ atstovė.

Dabar lieka laukti, ar J. Didžiulis su žmona pakeis sprendimą palikti „Bitę“. Idėjinei kovai pagrindo lyg ir nebėra, kompanija reagavo staigiai ir net neatsižvelgė į azartiškai purvą ant atlikėjų pilti pradėjusių krepšinio aistruolių išmonę.

Skandalas kilo po to, kai Jurgis Didžiulis savo atviroje „Facebook“ paskyroje paskelbė šį tekstą (kalba netaisyta):

„Puft! Ir mes paliekam Bitę.

Kažkas „Bitės“ reklamos skyriuje pamiršo, kad reklaminiai veidai atstovauja įmonės vertybėms, o šie bachūrai garsūs ne vien dėl pasiekimų krepšinio aikštelėje.

Mūsų šalyje verda šuršulas dėl gėjų teisių ir seksualinių mažumų, tolerancijos. Politikai apsimetinėja dorovės karžygiais, bet niekas nepastebi, kad ši kampanija siunčia netiesioginę žinutę, kad kriminalinio pobūdžio seksualiniai iškrypimai yra atleistini.

Ar visa Lietuva serga amnezija, vertybine šizofrenija, ar aš vienas durnas?“

Šia replika pasidalijusi Erica Jennings dar pridėjo, kad, jos nuomone, tokius kaip Darjušą ir Kšyštofą reikėtų kastruoti. Be to, ji mano, kad poilsis kalėjime, kur krepšininkas buvo lepinamas, jam suteikiamos visos galimybės treniruotis, nebuvo reali bausmė už nusikaltimą.

Iškart po to, kai „Bitė Lietuva“ paskelbė apie tai, kad reklamų neberodys, Jurgis Didžiulis savo „Facebook“ paskyroje prisiminė, kad gindamas visuomenės vertybes viešoje erdvėje galėjo užmiršti, kaip žodžiai paveikia konkrečius žmones ir jų šeimas. Atlikėjas atsiprašė Lavrinovičių ir jų šeimų dėl nemalonumų, kurių galėjo sulaukti kilus triukšmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.