Ar žinai „slaptus“ portalo lrytas.lt privalumus?

Jei matai, kas čia parašyta, akivaizdu, kad mūsų portalą skaitai. Tačiau ar išties žinai, kaip pritaikyti jį savo individualiems poreikiams ir dominančias temas pasiekti greičiau?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 17, 2013, 12:20 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:52 PM

Ar jau radai portale veikiančią milžinišką lietuviškų elektroninių knygų parduotuvę? Ar išmėginai galimybę visiškai nemokamai susikurti savo tinklaraštį ir pačiam tapti nepriklausomos žiniasklaidos magnatu? Ar radai savo dienraščio „Lietuvos rytas“ naujausią numerį? Jei radai – puiku, laukiame pasiūlymų, ką dar patobulinti. O čia keletas patarimų, kad mūsų portalas taptų dar patogesniu draugu.

Kiekvienam - pagal pomėgius

Atsidarę portalą iškart matote aktualiausių ir įdomiausių naujienų skyrių. Taip pat matote skyrelį Veidai ir vardai. Čia pateikiamos portalo naujienos apie žinomus, įdomius, įtakingus žmones. Spustelėkite, kad atsidarytumėte tekstą. 

Dešiniajame puslapio krašte – Datos ir progos – šią dieną vykusių istorinių įvykių apžvalga ir pristatymas. 

Iškart po aktualiais įvykiais – apžvalgininkų komentarai. Šalia jų dešinėje – Klausimas. Žemiau – TV rubrika, po ja – Fotodiena.

Šią portalo dalį visuomet pasieksite pirmiausia. Tačiau visus kitus skyrius galite sudėlioti pagal savo prioritetus. Kaip tai padaryti? Tarkime, norite greičiausiai pasiekti Verslą. O gal dieną mėgstate pradėti nuo Pramogų? Ar Sportas yra tai, kas jus labiausiai domina? Visus po to esančius skyrius galite išdėstyti tokia tvarka, kaip jums patinka.

Tai labai paprasta. Susirandate jums aktualiausią skyrių – Sportas, Verslas, Gyvenimo būdas, Lietuvos diena, Pasaulis, Pramogos – ir spaudžiate jo viršutiniame dešiniajame kampe esančią rodyklę aukštyn arba žemyn. (Žr. foto.)

Paspaudus „aukštyn“, tas skyrelis „aplenkia“ stovėjusį virš jo. Paspaudus „žemyn“ – nusileidžia žemiau. Taigi, jūs galite pakeisti lrytas.lt prioritetus į savo, ir skyrius išdėlioti, pavyzdžiui, taip: Lietuvos diena, Pasaulis, Gyvenimo būdas, Verslas, Sportas, Pramogos. Ar bet kaip kitaip, kaip tik jūs norite. 

Kartą tokiu būdu sukūrus labiausiai patinkantį lrytas.lt portalo vaizdą jis liks, kol iš kompiuterio neištrinsite „sausainiukų“ (cookies).

Nemokama ekspedicija į Himalajus

Kur pasisuki, vis girdi vieną kaltinimą – žiniasklaidą tik blogus dalykus rašo, kultūrą užmiršo, žmonių nešviečia.

Vis dėlto portale lrytas.lt aukščiausiai yra ne blogos naujienos. Pačiame viršuje, tiesiog šalia datos ir lrytas.lt logotipo skirta vieta kultūrai. Tiksliau – knygoms.

Virš užrašo „Skaitykite naujienas mobiliuose įrenginiuose“, orų prognozės ir paieškos laukelio rasite naudingas nuorodas: E.knygos, kryžiažodžiai, TV programa, renginiai, horoskopai, blogai, kontaktai, prenumerata.

Paspauskite E.knygos ir atsidursite puikiame elektroniniame knygyne, kuriame nusipirktą knygą iškart galėsite skaityti savo kompiuteryje, išmaniajame telefone, elektroninių knygų skaityklėje arba planšetiniame kompiuteryje.

Visos čia esančios knygos jūsų patogumui įrašytos dviem formatais – nemokama programa „Adobe Reader“ skaitomu PDF ir elektroninėms knygoms pritaikytu ePub.

Beje, visiems rekomenduočiau rinktis ePub. Jis užima mažiau vietos, įrašyta knyga geriau prisitaiko prie ekrano formato, lengviau keičiamas šrifto dydis, pilna nemokamų programėlių visiems išmaniems įrenginiams ir kompiuteriams, kurios patogiai tokią knygą atidaro, šį formatą pažįsta daugelis elektroninių knygų skaityklių, išskyrus „Kindle“.

Kadangi geriau kartą išbandyti negu šimtąkart aprašyti, tiesiog užsukite ir atsisiųskite knygyno atidarymo proga nemokamai čia patalpintą Algirdo Kumžos knygą „Himalajai. Vienos ekspedicijos istorija“. Nieko nekainuos, pakaks prisiregistruoti, tad galėsite ir formatus abu, ir pačios elektroninės knygos skaitymo malonumą išbandyti.

Pasaulyje elektroninės knygos seniai popierines populiarumu aplenkė, su savimi tokių nors tūkstantį gali kasdien nešiotis, tad joms priklauso ateitis. 

Kiti „paslėpti“ malonumai

Jei anksčiau azartiškai rašydami komentarus nepastebėjote tos viršutinės eilutės, kur E.knygos įrašytos, dabar jau matote. Kryžiažodžiai, televizijų programa, renginių kalendorius, horoskopai, blogai. Juos labai rekomenduojame išbandyti. 

Visus įrankius gausite nemokamai, galėsite kurti savo svetainę, dėlioti mintis. Gal ir žiniasklaidos nebereikės bijoti, patiems savo interneto kampelį įgijus.

Kiek žemiau esančių, juodoje eilutėje baltomis raidėmis surašytų papildomų rubrikų irgi praleisti neverta. Tiesiogiai iš čia galite pasiekti rubrikas TV, Bendraukime (jos turinį kuria skaitytojai), Augintinis - gyvūnų mylėtojams, o Auto - automobilių gerbėjams. Trumpiausiu keliu galite pasiekti Skelbimus arba Receptus. Nepražiopsokite ir Vasaros, kur rasite įdomybių iš pajūrio ir patarimų, kur ir kaip geriausiai praleisti vasaros atostogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.