Kaunas, Klaipėda ir Šiauliai kompiuteriniame žaidime virto Lenkijos miestais

Mažas šalis, tokias kaip Lietuva, labai retai pastebi užsienyje. Dėl to į kiekvieną mūsų šalies paminėjimą reaguojame arba perdėtai skausmingai (kai kino žvaigždė pavadina lietuvius „aštriadančiais“), arba pernelyg entuziastingai (kai aktorius populiariame seriale pasako lietuvišką patarlę).

Jei žaidėjas nenurodo kitaip, miestai pavadinami istoriniais vardais – pradedant nuo sostinės, ir baigiant visai nedideliais miesteliais.<br>Kadras iš žaidimo
Jei žaidėjas nenurodo kitaip, miestai pavadinami istoriniais vardais – pradedant nuo sostinės, ir baigiant visai nedideliais miesteliais.<br>Kadras iš žaidimo
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jul 17, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:31 PM

Tačiau gerokai dažniau mūsų mažos šalies niekas išvis nepastebi, arba daug nesukdami galvos, ją suplaka su kaimynėmis.

Būtent tai nutiko naujausiame populiaraus ėjimų strategijos žaidimo „Civilization V“ papildyme „Brave New World“, kur tarp devynių naujų žaidėjams pristatytų valstybių yra ir Lenkija.

Žaidžiant už bet kurią šalį, žaidime galima statyti miestus. Jei žaidėjas nenurodo kitaip, jie yra pavadinami istoriniais vardais – pradedant nuo sostinės, ir baigiant visai nedideliais miesteliais.

Lenkijos 34 miestų sąraše tarp Varšuvos, Gdansko ir Radomo puikuojasi ir Kaunas, Klaipėda bei Šiauliai.

Apie Lietuvą žaidime užsimenama tik kartą – žaisdamas už Lenkijos karalystę žaidėjas gali „išrasti“ Lenkijos ir Lietuvos sąjungą. Vilnius žaidime išvis nepaminėtas.

Galima spėti, kad žaidimo autoriai tiesiog atsivertė Abiejų Tautų Respublikos žemėlapį ir baksnodami jį pirštu, rado pavadinimus įvairiems mažesniems miestams.

Ne visi pamiršta Lietuvą

Tuo tarpu kitas populiarus strateginis žaidimas „Empire: Total War“ istorinius faktus pateikia gerokai tiksliau.

Čia galima žaisti už Lenkijos-Lietuvos respubliką, kuri susideda iš Lenkijos, Lietuvos ir dalies Baltarusijos.

Nors pagrindinis veiksmas vyksta Lenkijoje, tačiau žaidimas gali persikelti ir į Lietuvą, kuri apibūdinama kaip katalikiškas kraštas, turintis sostinę Vilnių ir per 800 tūkst. gyventojų.

Žaidimo kūrėjams padėjo tai, kad „Empire: Total War“ veiksmas vyksta tarp viduramžių ir devyniolikto amžiaus – mažesnis istorinis laikotarpis apsaugo nuo įvairių klaidų.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.