„Apple“ pelnas aplenkia analitikų prognozes - „iPhone“ pardavimai atsigauna

Kompiuterių ir išmaniųjų telefonų gamintojos „Apple“ akcijos pabrango 5 proc., nes įmonė pranešė, kad antrojo 2013 m. ketvirčio pelnas buvo didesnis, nei tikėjosi analitikai. Balandžio-birželio mėnesiais bendrovė uždirbo 6,9 mlrd. JAV dolerių. Apie tai praneša BBC.

Investuotojai kiek nusivylę įmone, nes paskutinė naujovė buvo pristatyta tik 2010 metais.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Investuotojai kiek nusivylę įmone, nes paskutinė naujovė buvo pristatyta tik 2010 metais.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2013, 10:50 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:02 PM

Daugiausia pelno įmonė gavo atsigavus „iPhone“ pardavimams. Antrąjį šių metų ketvirtį jų buvo parduota 31,2 mln., o tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu „Apple“ šių išmaniųjų telefonų pardavė 26 mln. Nors pajamos nuo 35 mlrd. pakilo iki 35,3 mlrd. JAV dolerių, visgi pelnas, palyginus šiuos du laikotarpius, šiais metais smuko 22 proc. Tokius pokyčius paaiškina smukusi vidutinė vieno gaminio kaina: šiuo metu „iPhone“ vidutiniškai kainuoja 581 JAV dolerį, o prieš metus kainavo 608 JAV dolerius.

Investuotojai kiek nusivylę įmone, nes paskutinė naujovė buvo pristatyta tik 2010 metais. Iš viso per pastaruosius trejus metus dėl to bendrovės akcijos smuko 40 proc. Analitikų teigimu, akcijų vertė ir toliau mažės, kol nebus pristatyta nauja produkcija.

Bendrovės vadovas Timas Cookas teigia, kad laukti liko jau nebeilgai. „Kuriame naujų nuostabių gaminių. Nustebinsime jus jau šį rudenį ir 2014 metų pradžioje“, - žada jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.