Daugiausia pavojų internete patiria estų vaikai, Lietuva nedaug atsilieka

Tyrime, kurį koordinavo Londono ekonomikos ir politikos mokslų universitetas, nustatyta, kad 41 proc. Estijos vaikų susiduria su pavojais internete, praneša ERR.

Vaikai Rytų ir Šiaurės Europoje plačiau naudojasi internetu, todėl rizika, kad jie susidurs su pavojais, yra didesnė.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Vaikai Rytų ir Šiaurės Europoje plačiau naudojasi internetu, todėl rizika, kad jie susidurs su pavojais, yra didesnė.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:04 PM

Estija pagal interneto pavojingumą vaikams pirmauja Europoje. Lietuva nedaug atsilieka - čia su pavojais susiduria 38 proc. vaikų.

Tartu universiteto profesorė Veronika Kalmus sakė, kad vaikai Rytų ir Šiaurės Europoje plačiau naudojasi internetu, todėl rizika, kad jie susidurs su pavojais, yra didesnė.

Prie interneto pavojų priskiriamas kibernetinės patyčios ir priekabiavimas, seksualinio pobūdžio vaizdai ir bendravimas su nepažįstamaisiais.

V. Kalmus, kuri vadovauja šiam tyrimui Estijoje, sakė, kad skandinavų vaikams didžiausias pavojus yra aptikti netinkamo turinio vaizdų, o Estijoje labiausiai paplitusios kibernetinės patyčios ir priekabiavimas, ypač tarp mergaičių.

Kiek saugesnis internetas yra suomių vaikams - 32 proc. iš jų susiduria su pavojais. Tuo tarpu Italijoje ir Airijoje yra palyginti saugu, ten su interneto pavojais susiduria atitinkamai 10 ir 17 proc. vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.