Sužinok savo vertę socialiniuose tinkluose

Kaip manote, kas yra įtakingiausias Lietuvos žmogus? Prezidentė Dalia Grybauskaitė? Premjeras Algirdas Butkevičius? Galbūt Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas? Taip, šie žmonės tikrai įtakingi, bet ne internete. Virtualioje erdvėje daugiausia įtakos turi tokie personažai, kaip Monika Šalčiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Jul 28, 2013, 5:05 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:31 PM

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kvaila asmens galią veikti kitus žmones vertinti sekėjų, patiktukų ar komentarų skaičiumi. Tačiau įtaką socialiniuose tinkluose matuojančio tinklapio „Klout“ kūrėjams taip neatrodo.

Prisijungus prie „Klout“ ir suteikus savo „Twitter“, „Facebook“, „Google+“, „LinkedIn“, „Foursquare“ ir kitų socialinių tinklų duomenis specialiai sukurti algoritmai apskaičiuoja jūsų bendravimo apimtis ir išreiškia jas vienu skaičiumi.

Mažiausiai surinkti galima 1, daugiausia – 100. Tačiau net ir JAV prezidentas Barackas Obama turi tik 99.

Šio straipsnio autoriaus įtaka internete vertinama 50 balų, bet nepagalvokite, kad esu vos perpus mažiau įtakingas už įtakingiausią žmogų pasaulyje. Kuo didesnė taškų suma, tuo sunkiau ją surinkti.

Be to, „Klout“ naudoja dar tris metodus, kurie padeda nustatyti tikrąją įtakos vertę. „Tikrasis pasiekiamumas“ pagrįstas auditorija, kuri nuolat aktyviai susidomi jūsų publikuojamomis žinutėmis. „Plėtimasis“ numato tikimybę, kad jūsų žinutės bus perpublikuotos, susilauks patiktukų arba komentarų. „Poveikis tinklui“ atspindi pačių auditorijos narių, su kuriai bendraujama, įtaką.

Iš viso prieš parodydamas savo įvertinimą „Klout“ apskaičiuoja daugiau nei 400 skirtingų faktorių.

Didžiausius įvertinimus yra surinkusios tokios pasaulio įžymybės, kaip dainininkai Rihanna (96) ir Justinas Bieberis (92), JAV televizijos žvaigždė Kim Kardashian (90), aktorė Zooey Deschannel (86) ir kiti dažnai ne tik ant blizgių žurnalų viršelių pasirodantys, bet ir aktyviai socialiniuose tinkluose besireiškiantys žmonės.

Labai daug sutapimų su žurnalo „Time“ kasmet skelbiamu įtakingiausių pasaulio asmenų šimtuku galbūt ir nerasime, tačiau ateityje įtaka internete turės vis daugiau reikšmės.

Kai kurios JAV įmonės jau nurodo, kad į darbą priima tik tokius darbuotojus, kurių „Klout“ balas yra ne žemesnis nei 40.

Galbūt A. Butkevičiui dar ne laikas susirūpinti savo populiarumu internete, tačiau M. Šalčiūtės nuotrauka šiandien susilauktų kur kas daugiau dėmesio nei jo pastaba apie PVM surinkimą.

Savo balą sužinoti galite čia.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.