Nauji kaltinimai „Apple“: pažeistos darbuotojų teisės Kinijoje

Technologijų milžinei „Apple“ pateikti nauji kaltinimai - pažeistos darbuotojų teisės Kinijoje, vienos iš įmonės tiekėjų - „Pegatron Group“ gamykloje.

Tiek „Apple“, tiek „Pegatron“ teigė nedelsiant pradėsiančios tyrimą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Tiek „Apple“, tiek „Pegatron“ teigė nedelsiant pradėsiančios tyrimą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:05 PM

Darbuotojų teises Kinijoje ginanti organizacija „China Labor Watch“ (CLW) apkaltino tris gamyklas pažeidus „labai daug tarptautinių ir Kinijos įstatymų ir standartų“, t. y,. jose dirbo nepilnamečiai, buvo pažeistos darbo sutartys, viršytas nustatytų darbo valandų skaičius. Apie tai praneša BBC.

Tiek „Apple“, tiek „Pegatron“ teigė nedelsiant pradėsiančios tyrimą.

„Apple“ yra įsipareigojusi suteikti saugias ir sąžiningas darbo sąlygas darbuotojams tiek savo, tiek ir kitose gamybos procese dalyvaujančiose įmonėse“, - praneša įmonės atstovai.

„Apple“ jau susidūrė su panašiais kaltinimais ir anksčiau - viena iš didžiausių jos tiekėjų „Foxconn“ buvo apkaltinta pažeidusi vartotojų teises.

Pirmadienį CLW generalinis direktorius Li Qiangas pranešė: „Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad darbo sąlygos „Pegatron“ gamyklose buvo blogesnės ir už „Foxconn“ fabrikų darbo sąlygas“.

Darbuotojai kartais dirbdavo net iki 69 valandų per savaitę, tačiau buvo verčiami pasirašyti darbo sutartis, kuriose nurodytas mažesnis darbo valandų skaičius. Kai kurie naujai samdyti asmenys gamykloje išdirbdavo vos kelias savaites ir atsisakydavo toliau dirbti tokiomis sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.