Išmanieji telefonai – ištikimi krepšininkų palydovai

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Išmanųjį telefoną krepšininkų rankose pamatysi dažnai.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Išmanųjį telefoną krepšininkų rankose pamatysi dažnai.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 16, 2013, 9:39 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:23 AM

Norite iš pirmų lūpų sužinoti, kaip sekasi Lietuvos rinktinei Slovėnijoje? Sekite Martyno Pociaus „Facebook“ ir „Twitter“ profilius. Niekam ne paslaptis, kad šis krepšininkas yra aktyviausias socialinių tinklų naudotojas, iš rankų nepaleidžiantis išmanaus telefono.

Jis išmaniuoju mėgsta pranešti apie kelionę ar atvykimą į šalį, kurioje rungtyniauja rinktinė ar komanda, taip pat ir nuotraukų tinklapyje „Instagram“ patalpinti savo nuotraukas iš treniruočių ar rungtynių.

Kai nacionalinės komandos žaidėjai lūkuriuoja oro uoste, autobusu vyksta į treniruotes ar viešbutį, dauguma jų rankose maigo išmaniuosius. Kone kasdien tobulėjantys ir vis daugiau naujovių siūlantys telefonai - ištikimi krepšininkų palydovai.

Ir skaito, ir žaidžia

„Telefoną naudoju tikrai dažnai, ypač, kai būnu užsienyje. Naudojuosi internetu, seku naujienas, bendrauju su artimaisiais, tokiu atveju telefonas yra geras draugas“, - pasakojo Lietuvos rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

Tiesa, rinktinės krepšininkai neatskleidė, kurio gamintojo telefoną nešiojasi kišenėje. „Naudojuosi išmaniuoju telefonu, bet negaliu atsakyti į šitą klausimą, nes tai - rinktinės rėmėjas“, - nusijuokė nacionalinės komandos įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Ne paslaptis, populiariausi tarp krepšininkų - naujausi „iPhone“ modeliai.

„Facebook“, „Skype“, naujienų portalai. Plačiuose išmaniųjų telefonų ekranuose - daugeliui vartotojų žinomos ikonėlės. Žaidėjai turi parsisiuntę didžiausių šalies naujienų portalų, socialinių tinklų ir bendravimo programėlių.

Sužinoję naujienas žaidėjai naudojasi ir kitomis telefonų funkcijomis - vieni klausosi muzikos, kiti paleidžia žaidimus.

„Apskritai, čempionato metu ilgai sėdžiu prie telefono ar kompiuterio. Žiūriu filmą, žaidžiu pokerį. Sėdžiu ilgai“, - pasakojo M.Kalnietis.

„Nepasakyčiau, kad turiu daug „appsų“. Kaip ir visi žmonės, naudojuosi pagrindiniais naujienų portalais, „Facebook“, „Skype“. Žaidimų per daug nežaidžiu, tam nėra laiko. Daugiausia klausausi muzikos“, - kalbėjo M.Kumzinskas.

Prie telefono užtrunka

Telefonai - jau seniai ne vien tik ryšio priemonė, kuria galima paskambinti ar parašyti trumpąją žinutę.

Vis didėjančios išmaniųjų telefonų galimybės ne tik suteikia žinių, bet ir pritraukia dėmesį ir pareikalauja nemažai valandų.

„Kiek praleidžiu - sunku pasakyti. Diena dienai nelygi - kai keliauju, laiką leidžiu oro uoste, naudojuosi daugiau nei paprastą dieną, kuomet reikia laikytis režimo. Manau, daugelis šiuolaikinio jaunimo laiką leidžia naudodamiesi telefonu. Galbūt net per daug“, - pasakojo M.Kuzminskas.

Socialiniai tinklai – ne visiems

„Facebook“ profilį turiu, bet naudojuosi retai. Susikūriau tik dėl to, kad pamačiau, jog yra labai daug netikrų anketų ir nenorėjau, kad kažkas bendrautų mano vardu su nepažįstamais žmonėmis ir darytų nesąmones“, - sakė M.Kalnietis.

„Esu susikūręs „Facebook“ profilį, bet juo naudojuosi retai“, - sakė rinktinės gynėjas Tomas Delininkaitis.

Ir filmuoja, ir fotografuoja

Kai Lietuvos rinktinė po nuotykių su lėktuvo gedimu rugsėjo 3-ąją nusileido Liublianos oro uoste ir netrukus autobusu pajudėjo Jesenicių link, ne vienas krepšininkas suskubo išsitraukti telefoną ir paversti jį fotoaparatu - vaizdai pro autobuso langą pakerėjo.

Vingiuoti keliai, nuostabūs pušimis dengti Alpių kalnai ir šlaituose įsispraudusios jaukios gyvenvietės ne kasdien lydi ir taip daug keliaujančius krepšininkus.

„Čia - labai gražu“, - atvykęs į Kranska Gorą, kur savaitei buvo įsikūrusi Lietuvos rinktinė, tarė M.Kuzminskas. Puolėjo telefone nuotraukų galerija papildė ir Kranska Goros apylinkės.

„Taip, telefonu daug ir filmuoju, ir fotografuoju“, - sakė kitą sezoną Malagos „Unicaja“ komandoje žaisiantis vilnietis.

Savo ruožtu, M.Kalnietis nėra didelis fotografijų mėgėjas.

„Telefonu filmuoju ir fotografuoju retai - žmona dažnai atsiunčia nuotraukų“, - pasakojo gynėjas.

Keičia nedažnai

Telefonų modeliams keičiantis pašėlusiu greičiu krepšininkai nepuola pirkti lentynose pasirodančių naujų žaisliukų.

„Naujovių per daug nesivaikau“, - tikina M.Kuzminskas.

Kas porą metų telefoną keičiantis puolėjas prisimena ir pirmąją savo mobiliąją priemonę - mėlyną „Nokia 3310“.

M.Kalnietis, kurio pirmasis telefonas buvo „Alcatel“, taip pat nesivaiko naujovių. „Telefono pametęs nesu, o jeigu nesudaužau, keičiu kas dvejus metus. Nemanau, kad dažnai“ - sakė šiame čempionate Lietuvos rinktinės lyderiu tapęs žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas